Societat

Més de mil estudiants de la UdG en activitats solidàries

La Universitat de Girona es consolida el curs 2014/2015 com un centre socialment responsable i solidari amb la signatura de més de 98 convenis, 205 activitats, 12 cursos i uns 1.365 estudiants

La Universitat de Girona (UdG) va tancar el curs passat amb una participació de 1.365 estudiants que van prendre part en alguna de les 205 activitats solidàries que es van oferir des de l'Oficina de Cooperació i Desenvolupament. Aquesta és una dada destacable perquè representa un pas important pel que fa referència a la consolidació de la UdG com un centre socialment responsable i solidari. La prova són els 98 convenis que es van signar i les 205 activitats que es van oferir.

Un curs clau

El curs passat era clau perquè s'havia fixat l'objectiu d'arribar a un major nombre d'estudiants, es van ampliat les propostes d'activitats solidàries vinculades a l'oferta de formació, de manera que els estudiants poguessin complementar els seus estudis de grau amb continguts de l'àmbit de la solidaritat, la cooperació i els drets humans. Als estudiants participants cal sumar-hi els 30 que van col·laborar en projectes de cooperació internacional i els 362 que van assistir en crèdits d'acolliment.

El voluntariat es realitza majoritàriament a les comarques gironines. Es classifica en set temàtiques que agrupen diferents tipus d'activitats: comunicació, cultural, discapacitat, educació, salut, social i sostenibilitat. Els col·lectius destinataris són, entre d'altres, els que estan en risc d'exclusió social i els més desafavorits del nostre entorn.

El rector de la UdG, Sergi Bonet, recorda que “el bon funcionament de la cooperació a la nostra universitat queda reflectit en l'informe publicat per Mútua Madrilenya, basat en dades del 2014, en què la UdG torna a ser la universitat de l'Estat amb més projectes de voluntariat, més de dos-cents”.

LA FRASE

La UdG torna a ser la universitat de l'Estat amb més projectes de voluntariat, més de dos-cents
Sergi Bonet
rector de la universitat de girona (UdG)

Nou curs de cooperació internacional

La UdG iniciarà divendres que ve un curs de cooperació per al desenvolupament. El curs l'impartirà Antonio Salort-Pons, cap de l'Oficina del Programa Mundial d'Aliments de les Nacions Unides a Madrid. És llicenciat en dret i té 12 anys d'experiència en organitzacions humanitàries. Ha viscut i treballat en mitja dotzena de països d'Europa, l'Amèrica del Nord i l'Àfrica. El curs es té en compte a l'hora d'atorgar els ajuts a projectes de cooperació internacional de la Universitat de Girona i consta de dos crèdit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós