Societat

Homenatge a la gent de Càritas

Des de fa cinc dècades, l'entitat és un referent a la demarcació gironina

El pal de paller que fa possible engegar els programes

El dijous 17 de març, Càritas Diocesana de Girona celebrarà un acte, a les 18 h a l'Auditori de Girona, de reconeixement a les persones que han contribuït a les cinc dècades d'acció social de l'entitat. Alhora es farà un repàs als deu anys d'activitat d'Ecosol, l'empresa d'inserció de Càritas Diocesana a Girona.

El periodista i escriptor Martí Gironell serà l'encarregat de conduir l'esdeveniment, en què s'explicarà l'evolució de l'entitat des dels seus orígens. Inclourà les actuacions musicals del Cor Ákan i el Cor de Teatre, mostres i testimonis de diversos programes de l'entitat –com ara el projecte de teatre Activa't, que es desenvolupa al centre penitenciari Puig de les Basses–, una desfilada del Programa Roba, accions de sensibilització i denúncia, homenatges als voluntaris, records per a les empreses, organitzacions i institucions col·laboradores i algunes sorpreses més. Els Marrecs de Salt hi faran una actuació per simbolitzar el treball en xarxa de les organitzacions del tercer sector.

Ramon Barnera, director de Càritas a Girona, ha afirmat que l'acte “és una ocasió per agrair i posar en relleu la feina i la implicació de totes les persones que han fet possible tota aquesta acció social a la diòcesi de Girona”. Barnera també ha destacat “l'evolució que ha experimentat l'entitat durant aquest temps”. “Ja fa molts anys –afirma– que la promoció de la persona és l'objectiu principal dels nostres programes i projectes, més enllà de la funció assistencial.”

Avui, Càritas és un referent de l'acció social a la demarcació, amb més de 2.300 voluntaris i centenars de socis i empreses col·laboradores. L'any 2014 va atendre més de 22.000 persones. Càritas ha impulsat i difós campanyes de sensibilització i denúncia i ha treballat per buscar alternatives més justes als sistemes actuals. El treball en xarxa amb la resta d'entitats i les aliances amb empreses i institucions que treballen per millorar les condicions de vida de les persones en risc d'exclusió son aspectes d'interès rellevant per a l'entitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia