territori

El Programa de Gestió Alimentària de Reus inspira una guia sobre aprofitament segur del menjar

El Programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus inspira la guia 'Aprofitament segur del menjar', publicada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC) el mes de març de 2016, destinada a les entitats socials catalanes que ofereixen menjar de forma solidària. La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, i Mercè Bieto, subdirectora general de coordinació de Salut Pública, han presentat la guia aquest dimarts davant dels representants de les de les entitats socials que participen en el programa.

La guia 'Aprofitament segur del menjar' és un material didàctic i pràctic sobre seguretat alimentària que consta de tres parts, en funció dels seus destinataris. En una primera, un recull de material destinat a les persones voluntàries de les entitats socials, per tal que puguin realitzar de manera adient la tasca de distribució d’aliments. Una segona part està destinada a les famílies receptores d’aliments perquè puguin tractar i cuinar aquests amb seguretat, i la tercera són consells sobre higiene i salut alimentària, que s’adreça als infants de les famílies receptores d’aliments.

Els principals objectius d’aquesta guia són la formació per a persones voluntàries de les entitats socials que distribueixin menjar; la formació en higiene alimentària per als membres de les famílies més desafavorides, així com la contribució a la reducció del malbaratament d’aliments, de la generació de residus i dels consegüents efectes d’impacte ambiental.

Entitats, institucions i empreses convidades a la presentació

Les entitats convidades a la presentació de la guia són : Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA), Càritas Interparroquial de Reus, Diputació de Tarragona, Fundació Banc dels Aliments, Creu Roja, Agència Catalana de Seguretat Alimentària, Agència de Residus de Catalunya, Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Agència Catalana de Seguretat Alimentària, Grau de Nutrició Humana i Dietètica de la Universitat Rovira i Virgili, Taller Baix Camp, Bon Preu, Consum, Carrefour, Rotary, Eselfri, Pere Mata, Cargill, Fundaci& oacute; Reddis, Creu Roja, Mercat del Camp, Can Vicenç, Cuina i Gestió, Appel Catering, AMPA Montsant, Escola Puigcerver, Catering Boris 45, Centre Pastoral, Sant Vicenç de Pauls Església, Amistad y Raices, Església Rios de Vida - Tu Refugio, Església Pentacostal, Fundació Bara i Ajuntament de Reus.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]