Societat

El papa Francesc fa servir el català per primer cop

El sant pare difon una benedicció en 34 llengües

El missatge apareix al compte de Twitter @Pontifex

El papa Francesc va fer servir ahir per primer cop el català en una comunicació dirigida a la comunitat cristiana i, molt especialment, a aquells que el segueixen a través del seu compte de la xarxa Twitter. El missatge, una benedicció a tots els membres de Twitter que insistentment li ho han demanat, diu el següent: “A tu, que des de la gran comunitat digital, em demanes benediccions i pregària, et vull dir: tu seràs el do preciós a la meva pregària al Pare. I no t'oblidis de pregar per mi i perquè jo sigui servidor de l'Evangeli de la Misericòrdia. Franciscus.”

El missatge original està escrit del puny i lletra del Sant Pare, damunt una targeta del Vaticà amb l'escut papal i en llengua italiana. A partir d'aquí, i per ordre alfabètic, es reprodueix la benedicció en 34 idiomes més. Comença per l'amhàric, llengua d'Etiòpia, i segueix per ordre alfabètic amb l'àrab, armeni, bielorús, búlgar i català. El missatge escrit en català és, doncs, el primer en alfabet llatí que hi apareix.

Milions de seguidors a la xarxa

El compte del papa al Twitter es va inaugurar l'any 2012, quan la direcció de la Santa Seu l'ocupava aleshores Benet XVI. L'estrena, el 12 de desembre d'aquell anys, va ser rebuda amb molta expectació i en només poques hores va aconseguir 250.000 seguidors. Es tracta d'un perfil multiplicat, ja que hi apareix en diversos idiomes. Ahir el compte en anglès tenia 9,25 milions de seguidors, i la mateixa versió en espanyol arribava als 11,7 milions. El mateix compte també es pot trobar en la versió italiana, amb 3,7 milions de seguidors, i també té molt d'èxit la versió en llengua llatina, amb mig milió de persones que el segueixen. També té versió en portuguès i polonès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia