Societat

Un miler de participants a la desfilada de gala de la Festa de Moros i Cristians

El paer en cap va fer esment dissabte, en la recreació de la trobada d'ambaixades, a les inacabables batalles dialèctiques que hi ha a l'Ajuntament

Un miler de persones van participar ahir a la tarda en la desfilada de gala de la 21 edició de la Festa de Moros i Cristians de Lleida que commemora la conquesta de la ciutat sarraïna per part de les tropes dels comtes catalans al 1149. Les comparses es van trobar a la Seu Vella per iniciar l'entrada de gala a la ciutat, amb una desfilada que va baixar pel carrer Cavallers, l'avinguda de Blondel i l'avinguda de Madrid fins a la Paeria. Al vespre, el pont llevadís de la Seu Vella va ser l'escenari de la batalla entre moros i cristians. Com a novetats, al bàndol cristià hi va haver una filada de templers amb la participació de la figura del cavall batedor que dirigia l'esquadra a cavall. En el bàndol moro es ressaltava l'artesania, recreant un soc.

Al matí es va fer l'entrada infantil, amb la desfilada de les comparses mores i cristianes pels carrers de Lleida, des del Roser fins a la plaça de Sant Joan, on va tenir lloc el concurs de bandes, que va guanyar l'Associació Musical Ciutat de Benicarló.

El dia abans, en la recreació de la trobada d'ambaixades, l'alcalde, Àngel Ros, va participar en l'escenificació assenyalant que, mora o cristiana, Lleida té dues ànimes en un sol cor, i malgrat que ambdós bàndols alcin les espases, les batalles que es lliuren a la ciutat que volen conquerir són dialèctiques, perquè en aquest palau “quan acabeu la vostra contesa ens trobareu, debatent encara, enmig d'una rèplica, d'una contrarèplica o d'una contra-contrarèplica, el temps que calgui per arribar al consens”. El paer en cap va aprofitar per recordar a tothom la batalla pel reconeixement de la Seu Vella com a monument favorit dels catalans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia