Societat

Uns cinc mil vots al pressupost de barris, a Girona

Les votacions es van tancar diumenge, amb una participació del 6,49% dels gironins amb dret a vot

Pràcticament cinc mil veïns han votat aquest any als pressupostos participats de Girona per escollir algun dels projectes per als seus barris. Els 4.989 vots recollits signifiquen una participació del 6,49%, que és la participació més alta als pressupostos participats des de la seva creació, el 2012. Respecte a aquell any s'ha gairebé multiplicat per 3,5 la participació, i ha crescut un 40,8% respecte a la de l'any passat, en què van votar 3.543 persones.

L'alcaldessa de Girona va admetre ahir que valoren l'increment positivament, però que continua sent insuficient: “S'ha de treballar el fons, i no només la forma, per aconseguir que la ciutadania se senti més responsable de les actuacions municipals”, sosté.

Entre els factors que expliquen l'augment de participació, segons el regidor de Participació, Eduard Berloso, i la regidora d'Hisenda, Maria Àngels Planas, hi ha l'increment del nombre de dies de votació –va començar l'1 de juny i va acabar el diumenge, 12 de juny–. També valoren la participació activa de les entitats veïnals en el procés i la diversitat dels projectes que es podien votar –un total de 92 per al conjunt de barris–. Aquesta diversitat serà un dels objectius de l'any vinent, asseguren els responsables municipals. En aquest sentit, la voluntat és incrementar el nombre de projectes per cada barri incentivant també la participació a les assemblees prèvies –que els escullen–. En aquesta edició les votacions han estat per via electrònica, a través dels codis identificatius que el consistori va enviar a cada persona amb dret a vot. El 4 de juny va haver-hi l'opció de votar als vuit centres cívics de la ciutat, tot i que a través d'una urna electrònica.

LES XIFRES

1,2
milions
d'euros són els destinats al pressupost participat del 2016, a repartir entre 29 barris de la ciutat.
76.877
persones
són les que tenien dret a vot en aquesta edició del pressupost participat per escollir entre 92 projectes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.