Societat

municipal

mascotes

Els gossos ja van a la platja a Sant Pol

Posa en marxa una prova pilot a l'estiu a la zona de les Banyeretes

L'Ajuntament vol donar resposta a una demanda creixent al municipi costaner

La mestressa de la Lola, la gossa que surt a la fotografia d'aquest article, és del Masnou i ahir es va desplaçar fins a la platja de les Banyeretes de Sant Pol, a tocar de l'espigó de Can Villar, per gaudir d'un primer bany amb el seu animal de companyia. Una activitat prohibida durant l'estiu al litoral maresmenc i restringida, en el millor dels casos, a trams molt concrets i a horaris de primera hora del matí i del vespre i la nit, quan ja no hi ha banyistes. La iniciativa de Sant Pol, que es va posar en marxa la setmana passada i que s'ha escampat arreu a través de les xarxes socials, respon, segons la regidora de Medi Ambient i Platges, Verònica Martí (Junts), a una demanda creixent “d'aquells propietaris que viuen a Sant Pol o que vénen a passar-hi un dia de platja i fins ara es veien obligats a deixar el seu animal de companyia a casa”.

Conscienciació

Martí insisteix que la proposta està orientada als propietaris dels gossos. “Parlem d'una platja per al bany en companyia de gossos i per això demanem la màxima col·laboració de les persones que s'han d'encarregar de mantenir l'ordre i la neteja de l'espai”, assenyala.

En aquest sentit, aquesta setmana està previst que s'instal·laran els rètols on s'indica que a la zona hi poden accedir animals i s'instal·laran més papereres on poder deixar les deposicions canines. “Es tracta d'una platja allunyada del nucli urbà on hem hagut de millorar l'accés i que continuarà sent d'accés lliure”, indica la regidora, que explica que, un cop passada la temporada, es farà la valoració pertinent: “Caldrà determinar si continuem amb l'experiència o si hi introduïm algun canvi o millora.”

La regidora admet que la iniciativa ja ha començat a generar al poble un debat sobre la conveniència o no de compaginar l'estada d'humans i animals a la platja en un municipi amb un component turístic important. “Crec que hem sabut trobar una solució adient, perquè la gent que habitualment va a les Banyeretes i a la qual no li agradin els gossos té moltes altres platges on triar”, comenta.

Precisament, una de les pràctiques habituals a les petites cales del litoral santpolenc és el nudisme, que, en el cas del tram reservat, haurà de compartir espai amb els propietaris de gossos. “Tenim una oferta de platges magnífica i tothom hi és benvingut. Només s'ha d'intentar donar una alternativa que satisfaci veïns i visitants”, puntualitza la regidora de Medi Ambient.

Bandera blava

Verònica Martí destaca que els criteris per atorgar el distintiu de bandera blava a les platges –Sant Pol la manté des de fa anys a la platja principal de les Barques– no permet la presència d'animals. “Les Banyeretes no ha aspirat mai com a espai a obtenir aquest guardó, bàsicament perquè tampoc compleix amb els serveis demanats, com pot ser la presència d'un socorrista”, comenta. La regidora espera que, si la iniciativa té l'èxit esperat, altres municipis de platja s'hi afegeixin.

LA FRASE

És una platja per al bany en companyia de gossos i demanem la màxima col·laboració de les persones
Verònica Martí (Junts)
REGIDORA DE PLATGES DE SANT POL


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia