Societat

Campanya contra la guerra a Síria

Tothom reconeix que no hi ha solució militar, que la sortida ha de ser política

És l'operació d'ajuda humanitària més gran feta per Càritas

El papa Francesc se suma a la campanya de Càritas Internationalis La pau és possible. En el missatge exhorta els governs perquè trobin una solució a la guerra a Síria com a part de la campanya de Càritas.“Voldria dirigir-me a tots els fidels i als que treballen amb Càritas en la construcció d'una societat més justa, per dir-los que la pau a Síria és possible”, afirma Francesc. “Tots han reconegut que no hi ha una solució militar per a Síria, només existeix una solució política. Per tant, la comunitat internacional ha de donar suport a les negociacions de pau per crear un govern d'unitat nacional”, hi afegeix. “Us convido a demanar als qui estan participant en les negociacions de pau que prenguin aquests acords de manera seriosa i que es comprometin a facilitar l'accés a l'ajuda humanitària.”

Fer front a les conseqüències humanitàries de la guerra de cinc anys a Síria és l'operació d'ajuda humanitària més gran duta a terme per la xarxa de Càritas arreu del món. Càritas proporciona queviures i atenció mèdica i dóna resposta a necessitats bàsiques d'educació, refugi, orientació psicològica, protecció i mitjans de vida tant als centenars de milers de damnificats a dintre de Síria com als refugiats que es troben en altres països. A través d'aquesta campanya, Càritas vol exhortar també els seus voluntaris i col·laboradors de tot el món perquè pressionin els seus governs. “Mentre la gent pateix, una quantitat increïble de diners s'està gastant per donar armes als combatents. Alguns dels països que subministren aquestes armes són els mateixos que estan parlant de pau”, diu el papa Francesc en el vídeo.

Càritas ha obert un nou web per donar suport a la campanya, www.syria.caritas.org, que inclou una obra d'art de l'artista sirià Tammam Azzam, així com una pel·lícula d'animació sobre la guerra, una sèrie d'imatges realitzades per un fotògraf guardonat i diversos testimonis de sirians que viuen a dins i fora del país, així com de refugiats en nacions veïnes i en altres llocs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva