La calor deixa pas a fortes tempestes i pedregades que afecten diferents comarques

A la ciutat de Girona van caure arbres i faroles

Les tempestes es van iniciar a primera hora de la tarda a l'Alt Empordà, on en poblacions com ara Espolla es van registrar 8,4 litres per metre quadrat, i es van anar desplaçant fins al Gironès. La ciutat de Girona va ser una de les més castigades, ja que l'aigua, la pedra i el vent van provocar diversos incidents i van fer caure persianes i elements estructurals dels edificis i també alguns arbres. Un dels ensurts més destacats va ser la caiguda d'un plataner a la Devesa sobre un cotxe que hi havia aparcat al costat. El vehicle, un Volkswagen Passat, era d'un dels assistents al congrés de matemàtiques que s'ha celebrat aquests dies a l'auditori. El plataner –que estava malalt– també va ocasionar desperfectes, menors, en altres vehicles. Un altre arbre va caure a la ribera del Ter sobre una furgoneta, al pàrquing de la Copa, i que també va quedar força malmès. El fort vent també va trencar el tronc d'un altre arbre que va caure sobre la vorera, a l'alçada del número 48, entre el carrer de la Sèquia i la Gran Via de Jaume I.

El barri de Sant Ponç també va resultar molt afectat, ja que es van inundar alguns carrers i també van caure faroles. A Pedret també van caure alguns arbres i s'hi va haver de restringir la circulació.

Fora de Girona també alguns municipis van acumular un gruix considerable de calamarsa, com és el cas de Serinyà o a de Sarrià de Ter, on van caure pals elèctrics i branques dels arbres. I Banyoles va ser una de les poblacions on va ploure amb més intensitat; s'hi van registrar 13,1 litres per metre quadrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA
PORTBOU

L’Ajuntament comença els tràmits per licitar el nou servei de l’aigua

PORTBOU
medi ambient

Prova a Mollerussa per detectar electrònicament males olors

MOLLERUSSA