Urbanisme

Sant Adrià abarateix les parades del nou mercat

El nou plec de condicions també inclou més facilitats de pagament per accedir a l'equipament, que es preveu obrir al març

Els exparadistes celebren que s'hagin escoltat les seves demandes

Avui s'obre el termini per presentar peticions per accedir a una de les 34 parades del nou mercat municipal de Sant Adrià de Besòs. El nou plec de condicions rebaixa el preu per metre quadrat i en flexibilitza el pagament, dues de les demandes fetes pels concessionaris que ocupen una carpa provisional des que fa quatre anys va tancar el mercat vell. La catorzena de paradistes van renunciar el maig passat a traslladar-se al nou equipament, a causa del preu del metre quadrat, al voltant de 3.000 euros, i a la falta de facilitats per poder pagar el 70% que tenien pendent. Per això se'ls va retornar el dipòsit i ara poden tornar a aspirar-hi en igualtat de condicions amb la resta de persones interessades. El president de la junta de concessionaris, Damià Leon, lamenta que en tot aquest procés “s'ha perdut gairebé un any”, tot i que manifesta la seva satisfacció per la millora de les condicions econòmiques, que assegura que “equiparen els preus del mercat de Sant Adrià amb els dels nous mercats que s'han obert als entorns”.

El preu del metre quadrat se situa ara en 2.100 euros, i el pagament es podrà fer abonant un 25% del total en el moment de rebre la concessió, que serà a 35 anys, i la resta a deu anys, finançat per l'Ajuntament, amb l'interès legal vigent. El nou plec de condicions ha tirat endavant sense haver de passar pel ple perquè la quantitat econòmica no ho requeria. Tot i això, la regidora responsable de Territori, Ruth Soto, assegura que el document recull les aportacions fetes pels grups municipals de l'oposició. “Des de principi de setembre que estem debatent i hem consensuat totes les propostes de millores que recull el nou plec de condicions”, diu.

El nou edifici, que s'hauria d'haver inaugurat el setembre passat, s'estructura en quatre plantes. Al segon soterrani hi haurà l'aparcament; al primer se situa la zona logística de magatzem, cambres frigorífiques, moll de càrrega i descàrrega, vestidors i lavabos; a la planta a peu de carrer hi haurà les 34 parades, i, a la primera, un supermercat de la firma Mercadona, que ha optat per retardar la seva inauguració per coincidir amb la posada en marxa del mercat. La regidora creu que és molt possible que hi hagi demanda per poder adjudicar la major part de les parades, perquè, segons diu, ja han atès desenes d'interessats a ser-hi. El termini per formalitzar la petició d'una parada acaba el 13 de novembre. Soto assegura que les adjudicacions estaran llestes a finals de novembre i que la previsió és inaugurar l'equipament al març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona