Societat

Salou estudia prohibir l'ús del seu nom al festival Saloufest

L'Ajuntament diu que té en marxa la maquinària legal per posar fi a la utilització de la marca

La Generalitat estarà “atenta” al compliment de la normativa, i l'associació hotelera confia que enguany sigui l'última edició

Les institucions mantenen la seva oposició al polèmic festival Saloufest, que es tornarà a fer a Salou a partir del 20 de març gràcies als acords amb alguns hotels i clubs esportius privats, tal com va informar aquest diari. Fonts de l'Ajuntament de Salou van confirmar ahir que han posat en marxa la “maquinària legal” per tal de buscar una via per prohibir que el programa per a universitaris britànics, que combina esports de dia i festa de nit, faci servir el nom del municipi.

El consistori, de fet, ja va demanar a l'organització que deixés de fer servir el nom de Salou en la seva marca al final de l'edició de l'any passat, marcada per la polèmica després que l'intent de suïcidi d'una participant destapés un cas de sobreocupació en un dels hotels participants, el Jaume I. L'agència que comercialitza el Saloufest, la britànica I Love Tour (del grup TUI), no ha fet el canvi en la denominació del festival en la comercialització que està fent des de la tardor del polèmic festival.

L'Ajuntament també va insistir en l'oposició a l'esdeveniment i es va refermar en la seva voluntat de no cedir cap instal·lació municipal als organitzadors, decisió que també seguiran els ajuntaments de Reus, Tarragona, Vila-seca i Cambrils, fet que ha obligat l'organització a negociar amb clubs com el Reus Ploms. El consistori també va demanar als hotelers que no hi participessin.

El govern català també fa patent el seu rebuig a la celebració d'una nova edició del Saloufest. Fonts de la direcció general de Turisme de la Generalitat de Catalunya van afirmar ahir que “el suport institucional serà zero”, i que es demanarà a totes les empreses que hagin optat per col·laborar-hi el compliment de la normativa. “El govern estarà atent perquè això és compleixi”, van afegir les mateixes fonts, que van subratllar el rebuig al model turístic que representa el Saloufest. L'any passat, la Generalitat va fer una inspecció a tots els hotels participants en l'esdeveniment.

LA XIFRA

7.500
estudiants britànics,
segons l'associació hotelera, participaran en l'edició d'enguany del Saloufest.

Ja busquen alternatives

Malgrat que l'Associació Hotelera Salou Cambrils La Pineda va qualificar com a “nefasta” la imatge del Saloufest la tardor passada i va recomanar als seus associats que hi renunciessin, l'agrupació va assegurar ahir que “respecta” la decisió presa pels hotels del municipi que han decidit participar-hi. Tot i això, des de l'entitat es va subratllar que s'ha reduït d'un 20% el nombre de participants, passant de 9.500 estudiants en tres tongades l'any passat als 7.500 previstos en aquesta nova edició. L'associació, a més, assegura que li consta que els participants estan buscant altres destinacions per substituir Salou “arran de l'oposició i la pressió que han exercit diferents agents, l'administració local i els mateixos hotelers”. “Confiem que aquest sigui l'últim any que es faci, tot i que no és a les nostres mans”, van afegir-hi des de l'agrupació.

Els hotelers també van destacar que simultàniament al Saloufest tindran lloc a Salou dos tornejos esportius per a nens i joves que atrauran gairebé 6.000 persones, entre participants i famílies, i que sí que associen amb el seu model turístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva