Educació

El Tecnocampus amplia les instal·lacions universitàries

L'Escola Superior de Ciències de la Salut, un dels tres centres del parc tecnològic de Mataró, es traslladarà a l'edifici d'El Rengle

El curs vinent s'espera que el nombre d'estudiants de grau s'incrementi i arribi fins als 3.200

El nou espai està pensat per donar cabuda a uns 500 estudiants

El Tecnocampus de Mataró es fa gran i ahir va anunciar que aquesta setmana comencen les obres d'una extensió del recinte universitari a l'edifici d'El Rengle. Són 1.480 metres quadrats que actualment estan en desús i que s'utilitzaran per instal·lar-hi l'Escola Superior de Ciències de la Salut, un dels tres centres universitaris del parc tecnològic mataroní. La presidenta de la Fundació Tecnocampus, la regidora Dolors Guillén (CiU), va explicar que la inversió se situa al voltant del milió d'euros i que la intenció és que el nou equipament estigui enllestit al setembre, en l'inici del curs. Guillén va assenyalar la necessitat de l'actuació per donar cabuda als 3.200 estudiants que es preveu que hi hagi l'any que ve, coincidint amb la posada en marxa de noves propostes formatives. De fet, la bona acollida dels estudis, impartits tots amb el segell de la Universitat Pompeu Fabra, ha fet que la xifra actual d'alumnes se situï en els 2.915.

Les noves instal·lacions, que estan pensades per a més de 500 estudiants, disposaran de quatre aules de 70 m² i de tres més de 130 m², a banda d'espais per a seminaris, tallers i un box d'infermeria, entre altres serveis. “Amb aquestes noves instal·lacions donem resposta a les necessitats del nostre centre, tant en l'activitat docent com en la recerca”, va afegir-hi la directora de l'Escola Superior de Ciències de la Salut, Esther Cabrera. Amb aquestes obres el Tecnocampus preveu arribar gairebé al llindar definitiu del que ha de ser el centre. “No creixerem de forma infinita, el límit està entre els 3.400 i els 3.500 estudiants”, va destacar el director general de la fundació, Jaume Teodoro, que també destaca que l'augment previst de cara al curs vinent es donarà pel desplegament dels graus actuals i la posada en marxa de nous graus.

Així, l'oferta del Tecnocampus es reforça i continua la línia ascendent dels darrers cursos amb una nova proposta creada a partir dels graus existents. Es tracta de l'enginyeria informàtica de gestió i sistemes d'informació i el grau en disseny i producció de videojocs, que es podran cursar conjuntament en una nova doble titulació. A més, s'introdueix la simultaneïtat d'estudis dels graus en electrònica industrial i automàtica i informàtica de gestió, que es podran cursar en cinc anys i un trimestre. Pel que fa a l'àmbit de socials, es destaca novament l'oferta del grau d'administració d'empreses i gestió de la innovació amb docència en anglès, el primer del campus universitari de Mataró que s'imparteix totalment en aquesta llengua i en què actualment hi ha 29 inscrits.

Saló de l'Ensenyament

L'oferta formativa es donarà a conèixer en el Saló de l'Ensenyament, que obrirà les portes demà, però també en el Saló Futura, l'11 i el 12 de març, en què el parc tecnològic compartirà estand amb tot el grup de la Universitat Pompeu Fabra, i que servirà per promocionar els dos màsters universitaris oficials: el d'emprenedoria i innovació i el de cronicitat i dependència. Per informar també de tots aquests aspectes, el campus universitari de la ciutat organitzarà el 16 d'abril una jornada de portes obertes adreçada a estudiants i familiars perquè coneguin els estudis, els docents i les instal·lacions.

LA XIFRA

2.915
alumnes
estudien actualment al Tecnocampus de Mataró. L'any que ve s'espera que siguin uns 3.200.

LA FRASE

L'augment del nombre d'estudiants s'ha fet palès any rere any i s'han d'ampliar les instal·lacions actuals
Dolors Guillén
presidenta del tecnocampus

Un projecte mataroní d'èxit que creix

Des de la inauguració de les instal·lacions del Tecnocampus de Mataró, el nombre d'alumnes universitaris s'ha triplicat. El director general de la Fundació Tecnocampus, Jaume Teodoro, va recordar que el 2010, quan es va obrir el parc tecnològic, hi havia matriculats 1.250 estudiants. Sis anys després, el nombre de matriculats arriba als 2.915, dels quals 2.889 estudien alguna de les onze titulacions de grau que imparteix el campus i 26 fan algun dels màsters. Aquesta, però, no és la primera vegada que el recinte guanya nous espais. Al llarg dels dos darrers cursos, les aules que formaven part del centre tecnològic Cetemmsa s'han integrat a l'espai universitari del Tecnocampus, que encara té una reserva d'espai al mateix edifici d'El Rengle de Mataró d'uns 500 m² per si necessita ampliar algun dels serveis que ofereix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva