Societat

La xifra de morts pel terratrèmol de l'Equador ja és de 350

Ja són més de 2.000 els ferits pel sisme de dissabte a la costa nord del país

El president equatorià, Rafael Correa, signa un “decret d'excepció i mobilització nacional” pel qual s'activen línies de crèdit de contingències

El ministre de la Seguretat d'Equador, César Navas, ha anunciat aquest dilluns que ja són 350 les víctimes mortals pel terratrèmol que va sacsejar la costa nord del país dissabte a la nit.

“Malauradament hem d'informar que hi ha al voltant de 350 persones morts; el nombre de ferits també ha augmentat”, ha declarat Navas a la cadena Teleamazones.

L' anterior balanç ofert aquest dilluns pel president d'Equador, Rafael Correa, situava la xifra de víctimes mortals en 272 i més de 2.000 ferits.

El mateix Correa ha actualitzat la xifra durant la seva visita a la ciutat de Portoviejo, una de les més afectades pel sisme i ha advertit que el nombre de morts encara podria augmentar.

El terratrèmol, de 7,8 graus de magnitud i gairebé un minut de durada, va tenir l'epicentre a la costa d'Esmeraldas, a prop de la població de Muisne, al nord de l'Equador. El moviment tel·lúric es va arribar a notar de manera important a la capital, Quito –a 170 quilòmetres de l'epicentre–, i a la ciutat de Guayaquil, la segona més gran del país.

Correa ha informat avui que ha signat un “decret d'excepció i mobilització nacional” pel qual s'activen línies de crèdit de contingències amb multilaterals.

A la zona afectada ja hi treballen equips de rescat equatorians i comencen a arribar-hi efectius estrangers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia