Societat

Igualada busca consens per a la zona per a gossos

Un relleu a l'associació de veïns ha endarrerit l'adequació de la zona

Arran de la pressió de molts propietaris de gossos, que van arribar a manifestar-se pels carrers de la ciutat, l'Ajuntament d'Igualada va presentar al gener un projecte d'àrea d'esbarjo on aquests animals podran estar sense anar lligats. L'espai triat és un terreny de titularitat municipal situat al barri de Set Camins, a la confluència dels carrers de les Comes i de la Pobla de Claramunt. Actualment, en aquesta parcel·la ja hi ha una zona verda i un parc infantil, però, tot i que el govern municipal havia anunciat que la nova zona estaria enllestida a la primavera, la parcel·la de 980 m² continua sense condicionar.

El motiu, segons explica el tinent d'alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont, és que des de l'equip de govern “s'ha preferit buscar el consens” després d'un relleu a l'associació de veïns del barri de Set Camins. “Quan estàvem a punt de començar a prémer l'accelerador, vam decidir repetir l'explicació del projecte que havíem fet abans”, diu Pont, que conclou: “Necessitàvem el màxim consens abans de continuar.”

El president de l'associació de veïns del barri de Set Camins, Daniel Grados, no es mostra en desacord amb la zona de lleure per a gossos, “perquè, si poses els gossos allà, ja no són al carrer”. Grados considera que la idea de l'espai “no està malament” i creu que millorarà la situació actual.

Pont ha explicat que els serveis tècnics municipals estan acabant de redactar el petit projecte de l'actuació, que finalment estaria enllestida a la tardor.

Tot el perímetre de l'espai quedarà delimitat per tanques que tindran una altura suficient per tal que els animals no les puguin saltar. A l'interior hi haurà bancs, perquè hi puguin seure els propietaris, expenedors de bosses per recollir els excrements, papereres on dipositar-les i una font amb un abeurador adequat perquè els gossos puguin beure sense dificultats. Entre les normes d'ús, caldrà que els gossos que utilitzin l'espai disposin de xip identificador i que estiguin al dia de les vacunes. A banda de la cura diària de l'espai, que serà responsabilitat dels mateixos usuaris, l'Ajuntament en farà un manteniment periòdic i els tractaments de desinsectació necessaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS