Societat

Medi ambient

Front comú de Flix i Cardona per reclamar a Ercros que assumeixi els costos ambientals

Exigeixen també que la Generalitat vetlli per la reparació ambiental i concreti mesures per dotar d'alternatives econòmiques els municipis

Els Ajuntaments de Flix (Ribera d'Ebre) i Cardona (Bages) han escenificat el front comú que emprenen davant la marxa de l'empresa química Ercros dels seus municipis, anunciada pel 2017. Els dos consistoris han celebrat un ple conjunt del qual n'ha resultat un acord per “exigir” a Ercros que sigui responsable dels seus passius ambientals i restitueixi els residus i problemes de contaminació que ha generat la seva activitat econòmica, en concret la contaminació dels terrenys de Flix i el runam salí de Cardona.

“No potser que s'enriqueixin, contaminin i marxin”, ha lamentat l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch. També es reclama a la Generalitat que vetlli per “la correcta reparació” de tots dos espais, si cal, endurint la legislació vigent, i que acceleri i concreti la recerca d'alternatives econòmiques per a les dues poblacions.

Els alcaldes argumenten que ho requereix la urgència social a Flix i Cardona però també suposaria una demostració que el Govern creu en el “reequilibri territorial”. “No volem ser un parc temàtic de cap de setmana”, ha dit l'alcalde de Flix, Marc Mur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]