Medi ambient

Medi ambient

Els corbs marins fan fora els gossos de la platja de Sant Pol

Medi Ambient diu que a la platja de les Banyeretes no hi poden conviure les dues espècies perquè els ocells estan protegits

L'Ajuntament ja busca una nova ubicació, encara per decidir, i confirma que el servei es mantindrà

Els corbs marins emplomallats es queden a la platja de les Banyeretes de Sant Pol i els gossos hauran de marxar. Així ho ha determinat finalment el Departament de Medi Ambient després d'haver fet les comprovacions pertinents i resoldre que la presència de gossos en aquest espai pot afectar la colònia d'ocells protegits que utilitzen les roques del litoral com a espai per dormir.

Tal com ja va informar aquest diari, el canvi de lloc de la platja per a gossos a Sant Pol estava condicionat a la decisió de la Generalitat de fer valer la protecció dels ocells. Fonts del departament van recordar ahir que els corbs marins emplomallats tenen un nivell de protecció especial perquè són “vulnerables a l'extinció i “necessiten espais tranquils”.

Les mateixes fonts detallen que durant l'estiu han estat quatre els informes negatius que s'han fet arribar a l'Ajuntament de Sant Pol per convidar-lo a no permetre l'entrada dels gossos a la cala natural.

En un primer moment, segons el departament, es va demanar que limitessin l'espai destinat als gossos a 200 metres de la zona on hi ha els ocells, “però el consistori el va reduir a 70 metres i aquesta distància és insuficient”. Medi Ambient considera que el fet que la platja hagi estat una prova pilot sotmesa a una valoració posterior per determinar si s'han de fer canvis evidencia la bona voluntat de l'Ajuntament a canviar de lloc i, per això, descarta obligar a tancar l'espai immediatament.

Des del consistori, l'alcaldessa, Montserrat Garrido (CDC) i la regidora de Medi Ambient, Verònica Martí (Junts), asseguren que només han rebut un únic informe de Medi Ambient i que “cap responsable del departament s'ha presentat al consistori per explicar quina era la situació”. “Durant tot l'estiu hem fet trucades i consultes al departament i hem intentat actuar segons se'ns deia”, exposa Garrido, que hi afegeix que la distància entre la platja i les roques, que ara sembla que és insuficient, la van fixar assessorats per un tècnic.

Tot i això, el govern local defuig cap enfrontament amb el departament, a qui convida a fer una reunió aquest mateix mes de setembre per valorar l'experiència. Montserrat Garrido insisteix que la platja amb gossos es mantindrà a Sant Pol. “Hi ha un parell d'indrets, a prop del búnquer o al final de la platja del Morer, que estem estudiant”, afirma, però reconeix que no s'esperava el rebuig de part dels veïns de la zona de les Banyeretes. Uns veïns que a través de les xarxes socials han denunciat reiteradament el mal ús de la platja, el perill dels gossos deslligats i l'acumulació de brutícia i de sorolls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona