Medi ambient

Queixes a Lloret per la construcció de dos negocis turístics a Cala Canyelles

Els amos de la urbanització reclamen que s'anul·li una modificació del POUM

L'Ajuntament sosté que la redistribució del sector no fa pujar l'edificabilitat

Un canvi en el planejament de Lloret de Mar per autoritzar la construcció de dos negocis turístics a Cala Canyelles ha provocat queixes de la comunitat de propietaris de la zona residencial i de l'entitat ecologista SOS Lloret. Els opositors creuen que l'hotel i la casa de turisme rural afecten un corredor biològic que uneix els boscos del Montgròs i el massís de Cadiretes amb el mar. L'equip de govern (PDC, ERC-Avancem i PSC) sosté que la redistribució feta “fa més viable el sector”, segons diu el regidor d'Urbanisme, Joan Bernat (ERC-Avancem).

La modificació del pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) es va aprovar en el ple del 22 de setembre del 2015. La comunitat de propietaris, que presideix Lluís Picart, veu deficiències greus en el projecte, com ara que inclouen els estudis d'impacte ambiental i de mobilitat generada o les “coordenades exactes dels dos establiments”.

Els propietaris de Cala Canyelles sostenen que la modificació urbanística farà que s'augmenti l'ocupació (de 6.157,97 a 8.066,90 m²) i que afecta la delimitació de zones verdes, cosa que només pot fer la Generalitat i no la comissió territorial d'Urbanisme. SOS Lloret demana, fins i tot, que es desclassifiqui el sector com a urbanitzable i que s'eviti que hi hagi els negocis.

Bernat assenyala que els establiments turístics s'han redistribuït en dos sectors en lloc d'un, més a prop de les edificacions ja existents, però que en cap cas s'ha augmentat la superfície edificable, diu. A més, el projecte inclou l'asfaltatge de l'antiga carretera de Lloret a Tossa.

LES FRASES

Sol·licitem l'anul·lació íntegra i total del projecte de modificació del POUM a Costa Marcona
Part de les al·legacions dels propietaris de la zona residencial de Canyelles
No se'ls dóna més edificabilitat sinó que, en lloc d'haver-hi un sector, n'hi ha dos [un per a l'hotel i un per a la casa rural]
Joan Bernat
regidor d'urbanisme de lloret

Un any amb les al·legacions pendents

La comunitat de propietaris de la zona residencial de Cala Canyelles de Lloret i l'entitat SOS Lloret van presentar al·legacions poc després que el ple del 22 de setembre del 2015 aprovés, de manera inicial, la modificació del pla d'ordenació urbanística municipal (POUM). SOS Lloret va presentar l'escrit el 28 d'octubre i els amos ho van fer el 4 de novembre. Les al·legacions encara no han estat resoltes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona