Administracions

El pressupost de Sarrià creix un 5,9%, fins a 3,66 milions

La inversió social es manté com a prioritat i s'ha decidit remunicipalitzar la neteja dels equipaments municipals

El ple de l'Ajuntament de Sarrià de Ter va aprovar dimarts el pressupost per al 2017, que puja a un total de 3.659.650 euros, un 5,88% més que al 2016 (3.456.375). Segons l'equip de govern, l'increment prové de la consolidació dels 5.000 habitants que suposa majors transferències i de l'ajustament a l'alça d'alguns ingressos, coma ara plusvàlues i l'impost de construccions. També es ressalta que la reducció de l'endeutament (en uns 200.000 euros més) fa que es puguin disposar de més diners que no han d'anar a pagar interessos bancaris (uns 33.500 euros menys).

El govern d'ERC subratlla que la prioritat dels pressupostos continua sent la inversió social. Així es mantenen les partides que més van créixer al 2016, d'ajuts d'urgència i beques escolars, i s'incorpora una partida en joventut de 5.270 euros per la creació de la figura d'un dinamitzador –compartit a través del consell comarcal– i es dota a l'atenció a la gent grans de noves iniciatives de treball comunitari per barri (116.000 euros), a més de mantenir els programes iniciats els últims anys.

També es consolida l'increment que hi va haver en la partida de la brigada municipal per tal de poder afrontar noves obres de millora i manteniment, i a més es reforça amb una nova partida destinada exclusivament a clavegueram (13.000 euros).

Les partides culturals també pugen una mica.

Canvi de model de neteja

Un dels canvis més importants és en el servei de neteja dels equipaments municipals, que fins ara estava subcontractat a empreses externes i que s'ha optat, un cop acabat el contracte, per remunicipar-lo. Segons es diu des de l'Ajuntament, això suposarà un estalvi econòmic d'uns 20.00 euros, alhora que s'opta per “un model amb més valor social”. D'altra banda cal destacar una partida de 8.000 euros per finançar un conveni amb la UdG per dissenyar i implementar nous mecanismes de transparència al consistori.

LA XIFRA

20.000
euros
és l'estalvi econòmic que es preveu gràcies a la remunicipalització del servei de neteja dels equipaments.

Reclama un nou institut amb Sant Julià i Medinyà

El ple de Sarrià va aprovar també una moció –que al gener es votarà també al ple de Sant Julià de Ramis– per reclamar a Ensenyament la creació d'un nou institut en el municipi que doni servei a Sarrià, Sant Julià i Medinyà. Com ja va explicar l'alcalde, Roger Torrent, a aquest diari l'endemà de l'anunci de l'acord pel nou IES Ermessenda a Girona, el text reivindica que Sarrià és l'únic municipi de més de 5.000 habitants al Gironès que no en té i “hi té dret per població”, i subratlla, a més, que entre els tres pobles sumen 8.400 habitants i que les previsions indiquen que ocuparan 4 línies de secundària els propers anys. La moció subratlla no només que els “números justifiquen” el nou centre, sinó que apunta que el cost que representa el transport escolar de Sarrià a Girona (280.000 euros a l'any) es pot destinar a iniciar les obres i deixa clar que Sarrià disposa de terrenys i d'edificis per poder-hi fer el centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona