Urbanisme

Urbanisme tomba la modificació del POUM de Lloret a cala Canyelles

La comissió d'Urbanisme de Girona entén que si es volen construir els dos hotels en aquest indret s'haurà de fer segons el planejament del 2005

La comissió d'Urbanisme de Girona va tombar ahir la modificació del pla d'ordenació urbanística del sector de Costa Marcona, de Lloret de Mar, que permetia l'edificació d'un hotel i un hotel rural en dos indrets separats a la zona de cala Canyelles. Aquesta modificació del POUM, aprovada el setembre del 2015, va aixecar nombroses crítiques de veïns, que s'hi van oposar. Urbanisme entén que la modificació té més impacte “paisatgístic i ambiental” i, a més, que allà on es preveu construir hi ha un fort pendent, explicava ahir el director general d'Urbanisme, Agustí Serra. “Hem emès un informe desfavorable, si es volen fer els hotels haurà de ser tal com s'establia en el planejament del 2005”, hi va afegir Serra.

La modificació del POUM aprovada per l'Ajuntament canviava la ubicació de dos hotels –els separava entre si i permetia que un es fes a la zona boscosa– en aquest sector de Costa Marcona, un dels pocs que queden a primera línia de mar sense edificar arran de la petició dels promotors. Prèviament, el planejament del 2005 ja incloïa aquest sostre hoteler, però d'una manera compacta en una zona prop del mar.

La modificació del POUM havia aixecat les crítiques els darrers mesos tant de veïns de Canyelles com de grups ecologistes. Així, s'hi ha oposat públicament l'entitat SOS Lloret, que alertava que aquesta zona està inclosa en el catàleg d'espais d'interès natural i paisatgístic de la Costa Brava, elaborat per la Diputació de Girona, la Fundació Territori i Paisatge i l'Associació Naturalistes de Girona. Tant SOS Lloret com la comunitat de propietaris de cala Canyelles van presentar al·legacions a l'acord i van demanar que es retirés la modificació aprovada.

Altres acords

La comissió d'Urbanisme també va mostrar el seu informe desfavorable a la modificació de les normes subsidiàries de Sant Julià del Llor i Bonmatí en el sector on es va descobrir el jaciment arqueològic. Segons el director general d'Urbanisme, en disset anys no s'ha desenvolupat aquest sector i si la intenció és fer-ho això ha de ser compatible amb els jaciments, que “s'han de protegir”. Així mateix, s'entén que no cal compensar els promotors amb la reordenació prevista i que ara és rebutjada.

Per contra, la comissió va voler destacar “en positiu” el cas de la reconstrucció d'un mas de les Preses, el mas cal Coix de Bellaire, com a exemple d'una proposta de reconstrucció respectant la volumetria inicial i la qualitat arquitectònica.

LA FRASE

Si es volen fer els hotels haurà de ser tal com s'establia en el planejament del 2005
Agustí Serra
director general d'urbanisme

LA XIFRA

18
habitatges nous
dins l'actual teixit urbà preveu fins al 2025 el POUM de Palau-sator.

Llum verd al POUM de Palau-sator

L'informe desfavorable a Costa Marcona contrasta amb l'aprovació, per contra, del nou POUM de Palau-sator, que fins ara funcionava amb normes subsidiàries i que per primer cop tindrà un POUM. Aquest estableix un “creixement mínim” en aquest municipi de 297 habitants i separat en quatre nuclis urbans, i que preveu passar a tenir 326 habitants. El POUM estableix que fins al 2025 es preveu un potencial creixement traduït en divuit habitatges nous dins l'actual teixit urbà. És un planejament, va dir Serra, “molt realista amb les necessitats pròpies dels municipis; estem ben encaminats”, hi va afegir. A més, el director general d'Urbanisme va recordar que el POUM de Palau-sator “intervé en allò ja construït i no dona prioritat a noves extensions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona