Medi ambient

Conseqüències del temporal

L'Estat promet 2,1 milions pels temporals al Maresme

El Consell de Ministres aprova un reial decret urgent per fer front als danys que es finançaran a través del fons de contingència

Pineda rebrà 1 milió d'euros i Malgrat de Mar, 1,1 milions més, per poder reparar els desperfectes

L'Estat es va comprometre ahir en 2,1 milions d'euros per atendre els danys del temporal de la setmana passada al Maresme. El Consell de Ministres va aprovar un reial decret urgent per fer front als desperfectes d'una gregalada que a la comarca ha castigat especialment a Pineda i Malgrat de Mar. Les actuacions es destinaran, sobretot, per regenerar la platja i fer una aportació extraordinària de sorra, però també per posar esculleres de roques que serveixin per protegir el litoral i reconstruir els vials i passejos malmesos dels dos municipis. L'acord ha de permetre finançar les actuacions “amb rapidesa i eficàcia” perquè, tot i que el calendari és ajustat, la intenció és que es puguin enllestir abans de les vacances de Setmana Santa, quan es dona el tret de sortida a la temporada. Una inversió que es portarà a terme a través del fons de contingència davant la impossibilitat dels diversos ministeris implicats per afrontar una despesa extraordinària d'aquestes característiques.

A Pineda, amb bona part del passeig Marítim destrossat, la previsió és que hi arribi un milió d'euros, i a Malgrat de Mar, 1,1 milions més. L'alcalde de Pineda, Xavier Amor (PSC), va explicar ahir que l'aportació ajudarà a avançar molt les obres de reparació i confia que la xifra sigui suficient per atendre tots els danys. Les feines d'emergència que el Consell Comarcal va haver de posar en marxa per aturar l'abocament d'aigües residuals a la platja del municipi ja s'han enllestit, però amb vista a la setmana vinent la intenció és iniciar la reposició de la canonada general, que no quedarà protegida del tot fins que no s'entomi la intervenció integral que ha de portar a terme, precisament, la demarcació de Costes.

Feines de neteja

Pel que fa a Malgrat de Mar, les feines de neteja de la zona més perjudicada per la gregalada encara no s'han acabat. El regidor d'Obres i Serveis, Medi Ambient i Platges, Òliver Sánchez-Camacho (PSC), va explicar ahir que les màquines encara estan desbrossant els últims metres del Camí de la Pomereda, que va quedar totalment inundat.

“Fins que no traiem tota la sorra acumulada no podrem valorar l'abast real dels danys”, hi afegeix el regidor, que recorda que una part d'aquest vial de vint metres es va enfonsar. A banda de les destrosses als càmpings de la zona, també apunta que la platja s'ha reduït molt per la pèrdua de sorra. Per aquest motiu valora la rapidesa amb la qual s'han gestionat les ajudes de l'Estat tenint en compte que dilluns mateix encara plovia i feia molt mala mar. “Esperem que com a mínim les aportacions d'aquests fons de contingència serveixin per tornar a la normalitat i recuperar l'espai el més aviat possible”, apunta Sánchez-Camacho.

LES FRASES

Esperem que la xifra d'ajuda de l'Estat sigui suficient, ja que els danys a Pineda són enormes
Xavier Amor
alcalde de pineda de mar
Esperem que les aportacions serveixin per tornar a la normalitat i per poder recuperar l'espai
Òliver Sánchez-Camacho
regidor d'obres de malgrat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona