Urbanisme

Acaben els treballs de neteja del tram nord de cala Bona

Les obres per desbrossar i treure els pins que tallaven el camí de ronda del tram nord de la cala han acabat i, si el departament de Costes posa les baranes, es podria obrir abans de l'estiu

Una part del camí de ronda de la zona nord de la cala Sant Joan de Blanes podria obrir-se abans de l'estiu, atès que les obres per desbrossar i talar els arbres que tallaven el camí ja han acabat. Ara és el departament de Costes del Ministeri que hauria de fer-se càrrec de posar la barana de protecció, que en molts trams està trencada o és inestable, i el regidor delegat de la ponència d'activitats, Salvador Tordera, confia que es faci aviat.

Segons va explicar Tordera, en desbrossar la zona del camí nord, que encara està tallat per seguretat, tot i que s'hi podria passejar bé, van tenir una sorpresa “agradable” ja que pensaven que el camí estaria molt fet malbé, i en canvi, s'han conservat bé el paviment i alguns trossos de barana, malgrat els anys que ha estat tancat i la quantitat de terra, rocalla i vegetació (fins i tot pins) que cobria el recorregut. Les obres per netejar el camí han costat 13.022,46 euros i han anat a càrrec de l'empresa Construcciones Leinad 2001 SL. El camí arriba fins a la zona que limita amb els jardins de Pinya de Rosa, on hi ha una porta de ferro per impedir el pas. Fer el tram següent fins a l'altura de punta de s'Agulla és ja més complicat, ja que és una zona amb molt més perill d'esllavissades. Per això, Tordera opina que una solució seria utilitzar les escales que pugen des del camí de ronda fins a la urbanització Sant Francesc, que estan en prou bon estat, per després connectar amb el carrer Fragata i fer el traçat cap a Lloret més amunt. Tordera va explicar que es feia difícil calcular el cost real de recuperació del camí sense haver desbrossat abans la zona. “S'havia de netejar per veure com estava, i crec que tindrem una sorpresa positiva”, hi va afegir el regidor. La instal·lació de baranes al camí de ronda anirà a càrrec de Costes, però la de les escales que connecten amb el carrer Fragata anirà a càrrec de l'Ajuntament, segons va dir Tordera. Per altra banda, també s'estan enllestint els treballs per reformar els lavabos de la cala, la pavimentació i l'adequació dels accessos a la platja, així com la modificació del tram final de l'escala que connecta amb l'ermita de Sant Francesc Les obres tenen un cost de 133.686,93 euros i abans de Setmana Santa podrien estar acabades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona