Medi ambient

municipal

recollida d'escombraries

Dosrius farà la recollida de la brossa porta a porta

El govern municipal anuncia que vol començar a implantar el nou sistema a finals d'any

L'objectiu és millorar les dades de reciclatge, que són molt baixes

L'Ajuntament de Dosrius vol fer un gir al model de recollida de la brossa i anuncia que a finals d'any començarà a implantar el porta a porta. El sistema actual de contenidors diferents per a cada fracció s'ha vist que no resulta viable per millorar les dades de reciclatge. Segons l'alcalde, Marc Bosch, un 84% de les deixalles que es recullen es fan sense seleccionar prèviament i van a parar totes al mateix lloc. Una manera de fer que a la llarga penalitza l'Ajuntament, que ha de pagar més per al tractament dels residus. Amb l'objectiu de capgirar la situació, el govern municipal pretén posar en marxa el sistema porta a porta de manera gradual i retirar els contenidors dels carrers.

D'entrada, la intenció és començar a implementar-ho al nucli de Dosrius, que té uns 1.200 habitants, a partir del mes d'octubre com a prova pilot. “Veurem com funciona i si la gent s'hi acostuma per estendre el model, més endavant, a tot el municipi”, indica Bosch, que confia que d'aquesta manera es redueixin considerablement les escombraries que s'acaben incinerant i s'augmenti la recollida selectiva en els nivells que marquen les normatives. “Per als qui no separen habitualment la brossa suposarà un problema però s'haurà de fer perquè, si no, no es recollirà la bossa”, defensa l'alcalde. Un canvi d'hàbits que l'Ajuntament reforçarà amb una campanya informativa i de sensibilització prèvia per explicar detalladament el nou model. De moment, ja s'ha redactat una nova ordenança municipal de residus que s'aprovarà en el ple d'aquest mes i que ha de permetre fer aquesta transició.

Pel que fa a la resta de nuclis –Can Massuet i Canyamars– i d'urbanitzacions, el funcionament de la recollida de la brossa continuarà com fins ara, però l'Ajuntament té previst canviar els contenidors actuals per uns de nous de més capacitat. A més, es vol que en tots els punts de recollida n'hi hagi de totes les fraccions.

LA FRASE

Veurem com funciona al nucli de Dosrius i, a llarg termini, estendre-ho a tot el municipi
M
Marc Bosch
alcalde de dosrius


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona