Urbanisme

Lloret desisteix de fer dos hotels a la Montgoda

El ple va aprovar per unanimitat desistir de modificar el POUM per permetre dos equipaments hotelers

A la zona s'hi pot fer encara un hotel de 7.500 metres quadrats, segons el planejament vigent

El ple de l'Ajuntament de Lloret de Mar va acordar per unanimitat desistir de modificar el POUM per permetre la construcció de dos equipaments hotelers a Costa Marcona, desestimant les al·legacions dels propietaris i després de l'informe desfavorable d'Urbanisme.

L'Ajuntament havia acceptat la proposta dels tres propietaris de la zona el 2015, en què en comptes de fer un sol hotel de 7.500 m² es podien fer dos equipaments, un d'uns 5.000 m² destinat a hotel de luxe, i l'altre de 2.500 m², que havia de ser de turisme rural. L'Ajuntament va entendre llavors que la proposta era positiva perquè permetia desenvolupar el sector “a dues velocitats”, segons va explicar el regidor d'Urbanisme, Joan Bernat. La comissió territorial d'Urbanisme ho va tombar exposant, entre altres coses, que calia una nova avaluació d'impacte ambiental. “Al final veiem que la millor alternativa és deixar-ho com ho preveia el POUM del 2007, amb una sola edificació de 7.500 m² i desestimem el canvi, que feia viable el sector”, va dir Bernat. El nou hotel es construiria prop del camí vell de Tossa en una zona que limita també amb la Llevantina i la Montgoda.

El portaveu de C's, Jordi Hernández, va justificar el suport que va donar el seu grup el 2015 a la proposta cient que van entendre “que era una qüestió tècnica”. “Entonem el mea culpa”, va dir. El portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Rodríguez Pacios, va dir que amb la resolució d'Urbanisme tenen encara més clar que tenien raó quan van oposar-se a la modificació i va apostar per un decreixement turístic. Bernat va recordar que el propietari té dret a fer l'hotel, segons el planejament vigent, mentre que l'alcalde, Jaume Dulsat, va dir que, per sort, el seu grup (PDeCAT) i ICV-EUiA tenen “models diferents”. “Nosaltres sí que apostem pel creixement, sempre que sigui de qualitat.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona