Medi ambient

Municipal

Arenys de Mar limita les àrees per a gossos

Són tres zones verdes i descarta per ara un tancat a la platja on deslligar-los

La temporada de bany s'acosta i els propietaris de gossos veuen que se'ls acaba la possibilitat d'anar a la platja per deixar el gos deslligat. Tot i que l'ordenança d'animals ho prohibeix a tot el terme municipal, existeix la moratòria que va decretar l'alcaldessa, Annabel Moreno (ERC), al febrer arran de les queixes dels propietaris que eren multats per l'incompliment de la normativa.

El govern ha convocat la setmana vinent la comissió que estudiarà els canvis en l'ordenança i si es permet portar els gossos deslligats com s'està fent a la pràctica tant a l'hivern com en temporada de bany, a partir de les vuit del vespre. La regidora de Platges, Laia Martín (ERC), assegura que per ara es descarta fer un tancat a la platja per a gossos ja que Costes va denegar el permís que l'anterior govern va demanar per fer un tancat a la platja del Cavaió. Assegura, però, que s'estan estudiant altres propostes que permetin tancar temporalment la platja sense una estructura que sigui fixa tal com rebutja la demarcació de Costes. “Continuem mirant sistemes que puguin funcionar per assegurar que els gossos no saltin d'un costat a l'altre quan són dins de l'aigua. No és fàcil, però és important garantir la convivència a la platja amb els que no tenen gossos”, deia la regidora de l'àrea.

El que de moment està assegurat i ja ha anunciat són els tres tancats que els pròxims dies es faran en tres punts del poble per deixar lliures els animals. Un es farà a la zona verda de Can Quintana, al parc Fèlix Cucurull i a la zona de la Raureta. Les tanques seran de fusta i metàl·liques i en el parc se separarà de la zona infantil.

Un nova moció

La proposta d'espais per a gossos ha aixecat de nou les crítiques del principal grup a l'oposició, JxA, que ja ha anunciat que presentarà una nova moció al ple de dijous per insistir en un espai perquè els animals vagin lliures a la platja.

La seva regidora, Soraya Real, assegura que les àrees tancades ja les havien proposat i que no s'ha avançat en res. Per la regidora al govern només falta “voler i creure” que es pot fer un espai a la platja, tal com reclamen els propietaris dels animals que ja acostumen a quedar per deixar-los anar sobretot a la platja del Cavaió, la més allunyada del poble



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia