Infraestructures i serveis

municipal

submistrament d'aigua

La suma d'avaries al servei d'aigua inquieta Palafolls

El tercer trencament de canonada en un mes inunda el carrer Major, on no poden circular vehicles

L'Ajuntament demana una reunió urgent amb Sorea, que anuncia que treballa en un pla d'actuacions

Tres avaries a la xarxa d'abastament d'aigua potable en un mes han encès les alarmes a Palafolls. La darrera va passar dissabte, quan es va trencar la canonada principal de transport de l'aigua al dipòsit municipal i es va inundar el carrer Major. La via encara està tancada al trànsit de vehicles i ho estarà inicialment fins dijous, perquè, a banda de substituir sis metres de canonada, també s'ha de tornar a pavimentar. L'incident d'aquest cap de setmana se suma al tall de subministrament que va afectar el barri de Sant Lluís a principi de mes, durant vuit hores, i al trencament d'una altra canalització a tocar de la carretera de la Costa Brava que no va afectar el subministrament als domicilis.

El regidor no adscrit de Serveis Públics, Martí Victòria, es mostra preocupat per l'acumulació d'avaries i avança que es demanarà una reunió urgent amb la gestora del servei, Sorea, per conèixer a fons què provoca les incidències i com s'ha d'actuar.

“Sembla que han estat casos fortuïts, però la coincidència en el temps ens obliga a buscar solucions de seguida que millorin el servei”, diu Victòria, que hi afegeix que el consistori és plenament conscient que actuar a tota la xarxa representaria un cost molt important i que necessàriament s'hauria de començar per les zones més afectades.

Pla d'actuacions

En resposta a les paraules del regidor, des de Sorea, el gerent de la zona del Maresme, Elies Serraviñals explica que la companyia ja treballa en un pla d'actuació que determini els punts més febles de la xarxa i estableixi la priorització a l'hora de millorar-los. “Parlem d'una xarxa encara amb molts metres de canonades de fibrociment antigues que acumulen les avaries”, comenta, i assenyala que els tècnics tenen previst enllestir el pla en un període de dos mesos i que després es presentarà a l'Ajuntament perquè el valori i hi faci les seves aportacions.

Crítiques

D'altra banda, ERC, el principal grup de l'oposició, s'ha mostrat crític amb el darrer episodi d'avaries. El seu portaveu, Francesc Alemany, reclama una auditoria tècnica de la xarxa de subministrament i vincula les avaries a una falta de manteniment del servei. “Desconeixem la situació real de la xarxa i ens preocupa que un servei tan sensible com aquest no rebi l'atenció que es mereix”, assenyala el regidor. Segons Alemany, l'auditoria ha d'anar acompanyada d'un debat seriós sobre el model de concessió del servei i si cal canviar-lo. “Tenim l'aigua més cara dels municipis del voltant malgrat disposar d'uns pous que precisament alimenten la xarxa d'on beuen aquests municipis”, destaca, i hi afegeix que “cal afrontar un estudi objectiu de la situació real del servei”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia