Urbanisme

L’ampliació del càmping Bella Terra, denegada

La propietat havia fet una proposta a Urbanisme per legalitzar les instal·lacions, que estan en sòl agrícola d’especial protecció i en zona de flux preferent del riu

La comissió d’Urbanisme de Girona va denegar ahir l’avanç del pla especial urbanístic presentat pels propietaris del càmping Bella Terra de Blanes, atès que no compleix el planejament del 1981, que és el que ara hi ha vigent després que el del 2010 el va anul·lar el jutjat. El planejament no permet l’activitat de càmping a la zona de la desembocadura de la Tordera, que és on té els terrenys, i a més el càmping tampoc s’ajusta a la modificació del reglament hidràulic estatal aprovada a finals de l’any passat, en què es diu que a les zones amb més risc d’inundació no hi pot haver càmpings. De fet, bona part de les 5 hectàrees que els propietaris volien ampliar amb aquest pla especial ja s’estan utilitzant, i el que es buscava és legalitzar la situació, però a banda d’aprovar-se un pla especial, també és imprescindible que el planejament urbanístic municipal ho permeti. “No és impossible que amb el pla general es pugui legalitzar”, va dir ahir el director general d’Urbanisme, Agustí Serra, que no obstant això va reconèixer que prèviament hi haurà d’haver un acord entre el Ministeri, l’Agència Catalana de l’Aigua i Urbanisme. Actualment una part de les instal·lacions del Bella Terra estan en zona agrícola d’especial protecció i per aquest motiu ja ha estat objecte de set expedients disciplinaris municipals, des del 2002 fins al 2016. El propietari del càmping és el president de l’Associació de Càmpings de Blanes, i l’Ajuntament ja li va imposar el mes passat una sanció d’1,5 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia