Urbanisme

Municipal

L’oposició de Pineda titlla d’“engany” el projecte comercial

ERC, el PP, ICV-EUiA, Pineda sí Pot i C’s critiquen que es vengués una proposta sense lligar i “per rèdit electoral”

Un engany. Una promesa sense fonament i un projecte que només buscava el rèdit electoral pel partit que el va promoure, el PSC. Els cinc grups a l’oposició de l’Ajuntament de Pineda no han escatimat crítiques a la proposta fallida del grup de promotors francesos de crear un gran espai comercial a la zona del PP1 que uneix el barri del Poblenou amb el centre del municipi. Totes les formacions lamenten que es donés per feta una actuació que en dos anys no ha aconseguit fer-se amb els terrenys necessaris per començar a treballar i, en especial, denuncien que es fes publicitat de la creació d’un màxim de 1.500 llocs de treball en un municipi “que ocupa habitualment el primer lloc de la llista de l’atur del Maresme”. El portaveu d’ERC, Pere Aragonès, considera que “s’ha tornat a demostrar que el PSC ven fum”, i encara hi afegeix que “no es pot fer bandera d’un projecte que ni tan sols tenia el suport previ de la majoria dels propietaris”. Per Diego Sánchez, del PP, “el PSC i el seu alcalde han utilitzat el PP1 com a eina electoral i han enredat a tots els pinedencs”. “I la llàstima és que no és la primera vegada”, destaca. Des de les files d’ICV-EUiA, Marcos Ortega considera que la situació “és molt greu”, perquè “no es pot jugar amb un problema tan sensible com l’atur amb una proposta sense fonaments fiables”. En aquest mateix sentit es manifesta José Luis Fernández de Pineda Sí Pot. “Es va optar per un acord bilateral, que ha quedat demostrat que no tenia prou solidesa i sense tenir en compte el teixit comercial del municipi ni l’opinió dels ciutadans”, comenta, i hi afegeix que “s’ha tornat a fer servir la demagògia per un govern que amortitza al màxim les problemàtiques de la població”. Finalment, des de C’s, Javier Lacruz manifesta que sent “tristesa davant la demostració que s’ha jugat amb l’esperança de molts ciutadans”. “El govern es va precipitar per treure’n un benefici i que ara diguin que s’estan buscant alternatives sona a excusa per quedar bé”, afirma.

El govern respon

El regidor d’Urbanisme, Jordi Masnou (PSC), en declaracions a Ràdio Pineda, va admetre ahir que el projecte treballat amb els inversors francesos no ha prosperat, però ha assegurat que la zona comercial en el PP1 “hi és i continua endavant”. Masnou manté que s’han obert altres vies i contactes amb nous promotors i que la inversora francesa “no s’ha retirat del tot”. Masnou ha insistit que el model urbanístic que l’Ajuntament defensa a la zona ha de tenir usos comercials, residencials i una zona verda al voltant de la riera.

LA XIFRA

40
milions
d’euros era la previsió d’inversió del projecte promogut pels inversors francesos al PP1 de Pineda


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia