Medi ambient

MEDI AMBIENT

Reclamen les franges contra incendis a la C-32 al Maresme

Les ADF del Maresme veuen imprescindibles aquests espais sense vegetació per controlar el foc

Alerten del perill dels pins morts a tocar de l’autopista

La federació de les ADF del Maresme i del sud-est del Vallès Oriental han reclamat a la concessionària i al titular –la Generalitat– de la C-32 a la comarca que garanteixin les franges de protecció contra els incendis forestals a la via ràpida. L’entitat recorda que per llei –el decret 63/1988, de 28 de març– aquestes infraestructures estan obligades a mantenir un marge de 25 metres d’amplada net d’elements que puguin causar combustió com a conseqüència d’una actitud irresponsable dels conductors, com ara llençar una burilla per la finestreta del vehicle, o per les mateixes instal·lacions.

El coordinador de les ADF a la comarca, Oriol Bassa, es mostra preocupat davant l’actual panorama de sequera en augment, agreujat per la devastació dels pins causada per la plaga del Tomicus, que ha deixat “un perillós panorama de pins morts a banda i banda de l’autopista, especialment en el tram de Mataró i Argentona a Calella i Pineda de Mar”. Bassa insisteix que ja hi ha hagut exemples de bones pràctiques en aquest àmbit, com és a Palafolls, on s’ha aconseguit que a les benzineres de l’autopista es facin les franges de protecció, “una mesura que s’hauria d’aplicar a tot el recorregut”. “Qualsevol cigarreta llençada des d’un cotxe que circula per la C-32 pot originar un incendi de proporcions gegantines i conseqüències devastadores en el territori”, assenyala, i apel·la a la responsabilitat dels gestors i propietaris de la via ràpida “perquè prenguin les mesures oportunes perquè això no passi”.

Bassa recorda que dijous es va activar el pla Alfa en el nivell 2 a gairebé tot el territori català i insisteix a mantenir l’alerta. “La zona boscosa del Maresme és un autèntic polvorí”, manté.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona