Administracions

Viladamat compensa part de l'IBI als ciutadans que viuen tot l'any al poble

La taxa d'escombraries és l'única que s'apuja respecte a l'actual exercici fiscal

L'augment es justifica pel creixement del preu d'entrada a l'abocador

L'Ajuntament de Viladamat va aprovar dilluns al vespre les ordenances fiscals per l'any 2017, en un ple on el grup de la CUP té majoria. La modificació respecte a les ordenances vigents al llarg de l'any 2016 preveu diverses bonificacions i ajudes, d'entre les quals destaca la destinada a ajudar la primera residència.

L'alcalde de Viladamat, Robert Sabater, admetia ahir la impossibilitat legal d'aplicar un gravamen als propietaris de segones residències. Per això han buscat la via per tal d'ajudar amb un 10% del rebut de l'IBI tots aquells habitatges els propietaris dels quals acreditin que tenen almenys una persona empadronada a la població. “Volem ajudar els que viuen permanentment a Viladamat”, apuntava Sabater.

L'únic impost que s'apujarà respecte a l'any 2016 és la taxa d'escombraries. Sabater justifica l'augment del 5% en el rebut per l'augment del cost d'entrada a l'abocador per tona, un preu que augmenta constantment en els darrers anys.

En l'apartat de novetats respecte a l'any en curs, figura també en les ordenances fiscals pel 2017 la bonificació del 10% en l'IBI per a les famílies nombroses. Pel que fa a l'impost de vehicles, destaquen les bonificacions del 100% que reben a l'hora de pagar l'impost els propietaris de cotxes elèctrics i el 50% en el cas dels cotxes híbrids. Aquestes bonificacions en aquest impost s'afegeixen al 100% bonificat en vehicles agrícoles i en cotxes històrics, un benefici que ja estava vigent.

Un any més, l'Ajuntament de Viladamat bonifica en un 50% en la taxa d'escombraries les persones de més de 65 anys que visquin soles i, com a novetat, han decidit bonificar en un 10% les persones que acreditin que fan compostatge casolà.

Quant a l'impost de construccions, destaca la bonificació que apliquen d'un 100% als permisos d'obres que es demanin per instal·lar plaques solars i dipòsits escalfadors solars, i es continuarà aplicant un 50% de bonificació per a les persones de menys de 35 anys empadronades al municipi que vulguin construir una casa per a primera residència.

LA FRASE

Volem ajudar els que viuen permanentment a Viladamat
Robert Sabater
ALCALDE DE VILADAMAT

LA XIFRA

10
per cent.
Davant la impossibilitat de gravar els amos de segones residències, han optat per ajudar els residents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona