Administracions

Municipal

Tortosa congela els impostos i rebaixa les escombraries

El PSC lamenta que el govern local no hagi incorporat cap de les més de 40 propostes que va presentar

El ple de l'Ajuntament de Tortosa aprovarà dilluns les ordenances fiscals del 2017. Tots els impostos municipals quedaran congelats per tercer any consecutiu, així com la majoria de les taxes i els preus públics, a excepció de la taxa d'escombraries, que es reduirà en 1% i que en els últims quatre anys acumula una rebaixa del 12%. “Congelem els tributs i mantenim la línia iniciada fa quatre anys de reducció de la taxa d'escombraries, ja que tot i la rebaixa hem aconseguit recaptar més; si paguem tots, tots paguem menys”, va manifestar l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel.

La situació financera municipal no permet una rebaixa de tots els impostos i taxes, segons el govern local. “Continuem subjectes a les restriccions establertes per l'estricte marc pressupostari imposat per la normativa estatal”, va dir el regidor d'Hisenda de l'Ajuntament, Marià Martínez. L'Ajuntament mantindrà el 2017 les bonificacions introduïdes en exercicis anteriors i n'introduirà de noves, com és el cas d'algunes matrícules de l'escola municipal de música.

Per la seua banda, el grup socialista lamenta que l'equip de govern (CiU i ERC) no hagi acceptat cap de les 43 propostes presentades a les ordenances. Una de les propostes consisteix a bonificar la taxa d'escombraries als veïns que reciclen més i afavorir aquells que utilitzen la deixalleria. També plantejaven bonificacions de l'IBI. “El govern presenta unes ordenances de continuïtat sense cap mena de sensibilitat per la ciutadania”, va dir el portaveu del PSC, Enric Roig. L'alcalde manté que algunes de les propostes del PSC no són “legals”. “Quan governen apugen els impostos i quan són a l'oposició en demanen la rebaixa”, va dir Bel.

LA XIFRA

12
per cent
de rebaixa acumula la taxa d'escombraries de Tortosa en els últims quatre anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia