Administracions

El temporal de pluja fa tallar l'N-II i provoca un trasbals a rodalies

El telèfon 112 va rebre ahir fins a 255 trucades a tota la comarca per incidències i estralls provocats per l'aiguat

L'aiguat que va caure ahir a la tarda i al vespre a la comarca del Maresme va provocar importants alteracions viàries i en el funcionament de la xarxa de rodalies. La carretera N-II es va tallar al trànsit entre Vilassar de Mar i el Masnou poc abans de les set de la tarda, després que quedés inundada pel temporal. Les precipitacions també van afectar la línia R1 de rodalies de Renfe entre les estacions del Masnou i Mataró, on el servei també es va haver d'interrompre. El fet que la principal via de comunicació alternativa, l'N-II, no estigués operativa, va impedir habilitar un servei de transport alternatiu al ferroviari per carretera.

La pluja d'ahir va ser especialment intensa a Vilassar i Premià de Mar. Fins a les set de la tarda els bombers havien rebut 120 avisos, que havien derivat en deu actuacions sobre el terreny. La majoria d'alertes van ser per inundacions puntuals de patis i baixos, degotalls dins d'habitatges, carrers negats o aigües brutes que rebufaven als banys d'algunes cases.

La magnitud de la mànega d'aigua va provocar que Protecció Civil –que va haver d'activar la fase d'alerta del pla Inuncat– recomanés no circular per la zona del Maresme per les acumulacions d'aigua que s'havien produït a les carreteres.

Per la seva banda, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) va avançar que a indrets com Cabrils van arribar a 84 litres per metre quadrat en només mitja hora, provocant una acumulació total de 92,9 litres.

A l'hora de tancar aquesta edició, els rius, les rieres i els torrents de les zones afectades també baixaven molt plens amb el risc consegüent de desbordament. El telèfon d'emergències 112 havia rebut fins a dos quarts de vuit del vespre 281 trucades derivades de les fortes pluges, la gran majoria al Maresme (255), seguit del Barcelonès (11) i el Baix Llobregat (5).

LA XIFRA

84
litres
per metre quadrat és el volum d'aigua que es va recollir, en només mitja hora de marge, al municipi de Cabrils


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona