Administracions

Els edils que van desobeir apel·len davant el jutge al dret a la representació

Lladó i Téllez acusen el PP d'“utilitzar la justícia per al seu interès partidista”

Avui declaren els altres quatre regidors que van obrir l'Ajuntament el 12-O

Els regidors de Badalona Oriol Lladó (ERC) i Jose Téllez (Guanyem Badalona en Comú) van obrir ahir la ronda de declaracions davant el jutge José María Noales, que ha citat en qualitat d'investigats els sis edils del govern local que el 12 d'octubre van obrir les portes de l'Ajuntament malgrat que un magistrat els ho impedia. Lladó, que aquella jornada exercia d'alcalde accidental, va argumentar que estava exercint “el dret a la representació per atendre la ciutadania” i va carregar un cop més contra el PP (autor de la denúncia) pel fet d'“utilitzar els tribunals per arreglar el que no aconsegueixen arreglar en els àmbits polítics”.

L'edil d'ERC hi va afegir que l'obertura de l'Ajuntament “va ser un acte de normalitat perquè també s'obre altres dies festius”. La declaració de Lladó va durar més de dues hores i mitja.

Darrere seu, Jose Téllez, un dels grans protagonistes el 12-O per haver estripat la resolució judicial, va explicar al magistrat que l'acte era un gest “basat en la llibertat d'expressió” i motivat per la voluntat de denunciar “com el PP instrumentalitza la justícia”. Respecte a si s'havia plantejat desobeir i no assistir a la declaració, va respondre que havia acudit al jutjat per defensar la sobirania local i la llibertat de l'Ajuntament per arribar a acords de calendari amb els treballadors. Ahir també estava citada la regidora Agnès Rotger, però no va poder declarar per falta de temps. Es preveu que ho faci aquest matí, amb els altres tres edils que van desobeir el jutge el 12 d'octubre: Francesc Duran, Laia Sabater i Fátima Taleb.

Fins al jutjat de Badalona es van desplaçar tot l'equip de govern més el regidor de CiU, Ferran Falcó, més diversos diputats i alcaldes. A la tarda, el debat es va traslladar al ple, en què C's, el PP i el PSC van aprovar una moció que insta l'alcaldessa Dolors Sabater a destituir Jose Téllez per haver estripat la interlocutòria del jutge. Sabater, però, va reiterar el seu suport a Téllez.

Santa Coloma hi dóna suport

m.m

El ple de Santa Coloma de Gramenet va aprovar dilluns una moció en defensa de la democràcia i la sobirania local i en suport a l'Ajuntament de Badalona pels fets del 12-O. La moció, presentada pel grup municipal de SOM Gramenet, va sumar els vots de Gent d'Esquerres-ICV-EUiA i va tirar endavant gràcies a l'abstenció del PSC, que té la majoria absoluta al consistori colomenc. Els grups de C's i el PP hi van votar en contra. El text aprovat, a més de mostrar solidaritat amb els regidors badalonins que ahir van començar a declarar al jutjat, defensa la capacitat de les administracions locals d'organitzar el seu calendari laboral. El ple de Sant Adrià de Besòs preveu aprovar demà una moció en la mateixa línia que impulsen els grups d'ERC i Sant Adrià en Comú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona