Administracions

municipal

pressupostos

L'Ajuntament de Palamós destinarà 1,6 milions a inversions durant el 2017

El projecte de pressupost, que també inclou una important partida per a participació ciutadana, es va presentar ahir en un acte públic, a la seu d'ERC

El pressupost de l'Ajuntament de Palamós per al 2017 pujarà gairebé 22,9 milions d'euros, dels quals 1,6 milions es destinaran a inversions, amb un increment de 70.000 euros respecte del 2016.

L'equip de govern, d'ERC-CiU, ha previst com a inversions més destacades la reurbanització d'un sector del barri de l'Eixample amb 310.000 euros, mentre que a l'espai natural de Castell es destinen 240.000 euros. A més, el pressupost preveu partides per a les obres del carrer dels Almogàvers, la reforma del pont Eiffel o per potenciar el trànsit de vianants al carrer de Dídac Garrell.

Fomentar la participació

L'alcalde, Lluís Puig (ERC), destaca la importància que per aquest govern té fomentar la participació –vegeu peça–. En aquest sentit, el pressupost preveu dues partides, que sumen 235.000 euros per a participació ciutadana focalitzades a prioritzar millores al passeig del Mar, places urbanes, enjardinaments, parcs infantils i mobiliari urbà.

Pel que fa referència als impostos directes i indirectes sumen pràcticament la meitat dels ingressos, uns 11 milions, mentre que l'apartat de personal és el de més volum en les despeses, amb 8,8 milions.

La despesa corrent per àrees està encapçalada pels 3,6 milions destinats a la neteja viària i la recollida d'escombraries, 1'1 milions en via pública, els 778.000 per a ensenyament, els 447.000 per a medi ambient o els 381.000 per a seguretat ciutadana i mobilitat.

LA FRASE

Les línies mestres són la inversió en via pública, serveis socials, patrimoni, cultura i esports
Lluís Puig
alcalde de palamós (erc)

LA XIFRA

230.000
euros
s'han previst en el pressupost per a polítiques de participació ciutadana per a espais urbans de Palamós.

ERC presenta el pressupost en un acte públic

El grup municipal d'ERC, a l'Ajuntament de Palamós, que governa amb CiU, va organitzar ahir a la nit, a la seu del partit republicà, un acte obert a la ciutadania per presentar el projecte de pressupost. Aquest s'ha d'aprovar inicialment en el ple del mes de novembre i els republicans, que són majoria a l'equip de govern i que defensaven en el seu programa la participació, han optat per obrir-lo a la ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia