Administracions

municipal

pressupostos

Olot augmenta les partides de les àrees més socials

L'Ajuntament va aprovar ahir amb els vots de l'equip de govern (CiU i PSC) els pressupostos del 2017, que augmenten del 6,3%, i les noves ordenances, que inclouen noves bonificacions

El ple de l'Ajuntament d'Olot va aprovar ahir uns pressupostos pel 2017 “realistes, executables, socials i que donen resposta a les necessitats de la ciutat”, segons l'alcalde, Josep Maria Corominas. Els números de l'any vinent van comptar amb el sí de l'equip de govern (CiU i PSC), mentre que Junts per Olot - ERC es va abstenir, i la CUP i Olot en Comú (OeC) van votar-hi en contra. Els republicans, que són el principal grup de l'oposició, van lamentar que l'equip de govern no hagués atès les propostes que els havien presentat.

Els pressupost puja a 32,9 milions d'euros, el 6,35 % més que el d'aquest any. D'aquesta quantitat, 4,5 milions corresponen a inversions, que es cobriran, en part, amb un nou crèdit d'1,5 milions. El deute, però, va baixant (la quantitat amortitzada serà superior a la d'aquest préstec) i se situarà en el 70,5 %.

S'incrementen les partides de totes les àrees de més pes social: educació, serveis socials, habitatge i ocupació, així com les d'esports i cultura. En xifres absolutes, la que rep més recursos és educació (2,4 milions) i les que es beneficien d'un major increment percentual són ocupació (29 %) i habitatge (27 %).

Pressupost participatiu

Quant a inversions, la més potent serà per a la reforma del Firal (2,2 milions). Per al pla integral d'accions de millora (PIAM) del barri de Sant Miquel i per a millores al nucli antic es reserven també partides d'envergadura. Per primer cop, en els pressupostos de l'any que ve hi ha 150.000 euros per a intervencions en la resta de barris, a decidir pels mateixos veïns. La manera com es repartirà aquesta quantitat es concretarà més endavant.

L'IBI, congelat

La pressió fiscal no s'incrementa, excepte en el cas de la taxa d'escombraries, que puja de l'1,3 % (dos euros anuals) perquè s'ha apujat el cànon d'entrada a l'abocador. També s'apugen les plusvàlues, del 20% al 22%, una mesura pensada per compensar una mica la davallada dels valors cadastrals dels darrers anys. En aquest apartat, però, s'augmenten les bonificacions (fins al 90%) de transmissions entre cònjuges. Pel que fa a l'IBI, es manté igual i s'augmenten fins a sis els anys durant els quals s'apliquen bonificacions als habitatges de protecció oficial. També s'apuja la bonificació (del 25 % al 50 %) en les propietats on s'instal·lin sistemes d'energia solar. Els propietaris de cotxes elèctrics i híbrids gaudiran més anys de la bonificació del 75% en l'impost de vehicles: cinc en lloc de dos. A partir del sisè any, els rebaixaran del 50 %.

L'equip de govern va votar-hi a favor, Junts i OeC es van abstenir i la CUP va votar-hi en contra.

LES XIFRES

32,9
milions d'euros
sumen els pressupostos ordinari i d'inversions del 2017.
29 %
d'augment
en relació a aquest any experimenta la partida d'ocupació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona