Administracions

Els restauradors de Blanes volen tancar les terrasses més tard i no pagar fiança

Consideren massa restrictiu l'horari que proposa l'esborrany d'ordenança, que els farà perdre clients

L'Ajuntament va fer una reunió ahir amb el sector

L'Associació d'Hostaleria de Blanes va carregar ahir contra l'horari de tancament previst en l'esborrany d'ordenança de terrasses i la fiança que es vol imposar als locals. Amb l'objectiu de recollir aportacions, l'Ajuntament va convocar dimecres al vespre una reunió amb el sector, encapçalada per l'alcalde, Miquel Lupiáñez, i el regidor delegat de la ponència d'Activitats i Mercats, Salvador Tordera. El president de l'Associació d'Hostaleria, Enric Portas, va criticar durament el nou horari que es planteja. Si fins ara les terrasses tancaven quan ho feien els establiments dels quals depenien (a la pràctica era gairebé quan volien), l'esborrany d'ordenança proposa que durant l'estiu (de l'1 de juny al 16 de setembre), de diumenge a dijous i els festius que no siguin vigília de festiu, la terrassa s'haurà de tancar a dos quarts de dotze de la nit, i els divendres i dissabtes, vigílies de festiu, i festes locals el tancament serà a la una de la matinada. “Farem fora la gent al carrer, perquè si a l'estiu no pots obrir més enllà de dos quarts de dotze, la gent ja ni vindrà”, es va queixar ahir Portas. Salvador Tordera va manifestar ahir que els restauradors “tenen part de raó”, però que la proposta es va fer basant-se en part en un informe policial que era del parer de fer horaris més restrictius per respectar el descans dels veïns.

La fiança que es vol crear per assegurar-se que els amos de les terrasses les desmunten un cop passada la temporada estival també ha generat polèmica. En part, segons Portas, consideren que estan pagant els plats trencats per una terrassa de paviment que un restaurant va abandonar sense desmantellar, i ho va haver de fer l'Ajuntament, amb un cost de gairebé 3.000 euros. “Ens sembla molt exagerada, proposen que paguem 200 euros per metre quadrat de paviment, 50 euros per metre quadrat de para-sol i 100 euros per metre quadrat de vetllador”, va criticar ahir Portas, que hi va afegir que el sector no vol que es rebaixi sinó que no s'arribi ni a crear. Salvador Tordera va recordar que es tracta només d'un esborrany, que de les aportacions del sector n'haurà de sortir la redacció definitiva i que, a més, s'ha d'aprovar al ple i després hi ha al·legacions, i en aquest sentit, va voler tranquil·litzar el gremi.

A banda de l'ordenança de terrasses, el sector també està indignat, segons va dir Portas, per l'increment aprovat en les noves ordenances del 5% de l'IBI comercial (el residencial no varia). “No és just carregar només un sector, que només nosaltres hàgim de pagar, presentarem al·legacions”, va anunciar. La puja del rebut d'escombraries (un 4%) també ha aixecat les queixes dels restauradors, que critiquen les deficiències que ja té el servei, com ara el fet que la recollida d'orgànica no es fa els diumenges, i els divendres i dissabte “no recullen tot el que no és orgànic, que és quan més treballen i generen més brossa. Hem demanat que s'incrementi, és una reivindicació del sector, ja que molts restauradors s'han d'emportar els residus a casa”, va dir Portas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia