Administracions

municipal

serveis

Badalona obre un centre de Serveis Socials enmig de queixes per inseguretat

La plantilla lamenta que el govern no aplica les mesures promeses per fer front als casos d'amenaces

El nou centre dóna servei al 10% dels usuaris

La inauguració d'un nou centre de Serveis Socials a Badalona no sembla haver calmat els ànims d'una part de la plantilla, que acumulen queixes i reclamacions per tal que s'incrementi la seguretat dels treballadors ja que les agressions verbals i les amenaces d'agressions físiques no han deixat de créixer. Fa uns dies, la regidora de Serveis Socials, Agnès Rotger (ERC), va visitar la nova instal·lació del carrer Jaume Solà que ara concentra en un sol punt l'atenció que abans es prestava des dels dos districtes més cèntrics de la ciutat. Un 10% del total d'usuaris. Des d'allà, Rotger es va mostrar comprensiva amb les reivindicacions dels treballadors alhora que va recordar que hi ha accions que requereixen temps i pressupost per portar-les a terme. Confia que en breu les millores seran visibles.

Tant el president del comitè d'empresa, Sergi Faure (Catac), com la presidenta de la junta de personal, Cristina Molina (CCOO), donen la benvinguda al nou servei del carrer Jaume Solà, però no sense abans recordar que la situació que urgeix resoldre és la que afecta la plantilla de barris com Llefià, la Salut i Sant Roc, on els serveis estan desbordats i no es disposa de prou mesures per contrarestar la inseguretat que es viu. I, malauradament, les agressions verbals i les amenaces segueixen aflorant.

“Algunes hores s'ha incrementat la presència de la Guàrdia Urbana i alguns professionals porten al mòbil un dispositiu per avisar en cas d'emergència però la majoria de demandes segueixen desateses”, sostenen Faure i Molina. En aquest sentit, expliquen, “és imprescindible que es desdobli el servei que atén la població de Llefià i la Salut, concentrat ara en un sol centre cívic i saturat d'usuaris, que es traslladi el servei de Sant Roc a un lloc més adient, que s'incrementi la plantilla de Serveis Socials i que el comitè de salut del consistori faci la feina que li pertoca i posi en marxa el protocol amb el qual s'ha de donar resposta quan hi ha un incident violent”. Els representants dels treballadors també subratllen que el govern local es va comprometre a instal·lar instruments de seguretat, com per exemple els avisos immediats que el treballador pot activar quan se sent amenaçat.

La regidora de Serveis Socials insisteix que s'està treballant per donar resposta a totes les demandes dels treballadors i garanteix que, un cop inaugurat el nou servei de Jaume Solà, el següent pas serà repartir Llefià i la Salut en dos punts d'atenció diferenciats. No podrà ser abans de finals d'any.

LA XIFRA

20
professionals
treballen al nou centre de Serveis Socials que dóna resposta a les demandes dels districtes 1 i 5

LA FRASE

Tenim presents totes les demandes de la plantilla i estem treballant de valent per atendre-les
Agnès Rotger
regidora de serveis socials

Possible denúncia davant la inspecció de Treball

Les queixes de la plantilla de Serveis Socials no són noves d'aquest mandat però precisament perquè fa anys que perduren i perquè la crisi ha aguditzat el nerviosisme de les famílies, és ara quan els treballadors asseguren que ja no es pot demorar més la posada en marxa de mecanismes que posin fil a l'agulla. Els representants del comitè d'empresa i de la junta de personal expliquen que, si es manté la situació actual, denunciaran els dèficits que pateixen davant la inspecció de Treball. Sergi Faure i Cristina Molina lamenten la situació d'indefensió del treballador amenaçat, que ha de denunciar amb el seu nom i la seva adreça particulars. La regidora de Serveis Socials respon que és la llei la que impedeix a l'administració denunciar en nom de l'afectat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona