Administracions

Suspesa la ‘tirada a l'art' per les boies a la platja de Lloret

La penya Xino Xano retreu a l'Ajuntament el retard en la retirada dels morts

El regidor ho atribueix al temporal

La tradicional tirada a l'art, la festa que des de fa 37 anys mostra a la platja de Lloret la tècnica de la pesca d'arrossegament des de la platja practicada durant segles pels pescadors al litoral català, no es podrà celebrar avui, com estava previst. Els organitzadors, la penya Xino Xano, van carregar ahir contra el consistori perquè encara no s'han retirat les boies que delimiten la zona de pas de les embarcacions a l'estiu. El president de l'entitat, Joan Draper, explicava que les boies i els ancoratges submarins impedeixen calar les xarxes, que s'enredarien als morts de formigó, i critica la “desídia” de la regidoria de Platges.

L'edil delegat, Jordi Orobitg, argumentava que “aquest any s'ha demanat permís per allargar la permanència de les boies per evitar que els creuers envaeixin la zona de bany”, ja que encara hi ha persones que es capbussen a l'aigua. Tenien previst treure-les la setmana passada, però el temporal va impedir els treballs i aquesta setmana l'empresa concessionària tenia altres compromisos que tampoc ho han fet possible.

Malgrat això, Draper lamentava que ni Orobitg ni ningú del consistori els hagi ofert “cap alternativa”, com ara negociar el trasllat de la convocatòria a alguna altra platja de la comarca.

Pel president de la penya, celebrar la tirada en una altra data al desembre és inviable, ja que cal tornar a tramitar el permís de capitania i el calendari els aboca al Nadal. Sí que esperen poder fer la segona tirada, a principi de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona