Administracions

L'Ajuntament de Begur impulsa horts urbans

L'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Begur impulsa la creació d'horts comunitaris prop del nucli urbà. L'objectiu no és altre que potenciar els valors ambientals i, al mateix temps, socials, ja que estaran oberts a tots els ciutadans. “En aquests moments estem mirant finques per a la seva ubicació definitiva”, ha manifestat l'alcalde i responsable de l'àrea de Medi Ambient, Joan Loureiro. La creació dels horts comunitaris municipals és una de les fites que s'ha marcat l'àrea de Medi Ambient per a aquest mandat.

A part de recuperar solars abandonats i erms, també es vol incentivar la relació de la societat civil, potenciant la interrelació, per exemple, entre joves, jubilats i aturats, totes aquelles persones que hi estiguin interessades. La previsió és aconseguir una finca, adequar-la i, seguidament, subdividir-la en petites parcel·les perquè siguin treballades per una persona. Aquesta tindrà l'arrendament de l'hort durant un temps determinat i serà exclusivament per al conreu agrícola. Per facilitar la gestió dels horts s'aprovarà un reglament. Actualment, hi ha una seixantena de municipis amb horts comunitaris, entre els quals hi ha Castell-Platja d'Aro, Palamós i Palafrugell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia