Administracions

Medi ambient

La Diputació destina 773.000 euros a arreglar camins

És una mesura d'abast comarcal durant aquest mandat

Condicionaran 44 camins de 17 municipis diferents

La Diputació de Barcelona destinarà 773.718 euros, durant aquest mandat, a millorar i a mantenir camins municipals del Maresme. Concretament, arreglaran 44 camins gràcies a la sol·licitud de 17 ajuntaments dels 30 que hi ha a la comarca. Amb la millora d'aquestes vies, es facilitarà l'accés a 98 nuclis de població aïllats, 539 masies disseminades i 382 accessos a explotacions agràries i ramaderes. Entre els criteris que s'han tingut en compte a l'hora de donar aquests ajuts hi ha: la connectivitat a nuclis disseminats, especialment en el cas d'accés a nuclis en l'entorn rural, així com la ràtio d'importància social a partir dels quilòmetres de camins per 1.000 habitants, entre d'altres. Així, poblacions com ara Òrrius, Mataró, Sant Pol, Dosrius, Teià, Tordera, Sant Cebrià de Vallalta i el Masnou es veuran beneficiades per aquesta ajuda econòmica.

El diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega (ERC), va explicar que “s'han atès totes les peticions de la comarca”, però hi va afegir que el Maresme “ha estat la comarca més baixa de Catalunya en nombre de demandes perquè hi ha municipis que no tenen camins rurals”. Fàbrega va recordar que “cada Ajuntament decidirà de quina manera s'actua en els seus respectius camins”, i va assenyalar que al Maresme “s'intervindrà en un total de 220 quilòmetres per on cada dia passen 3.300 vehicles”.

A nivell global, el programa complementari de millora i de manteniment de camins està dotat econòmicament de 11,2 milions d'euros i se'n beneficiaran un total de 257 ajuntaments, que són els consistoris que han demanat aquest ajut. En conjunt, condicionaran un total de 549 camins, que suposen uns 1.650 quilòmetres i representen el 9% del total d'aquest tipus de vies de la demarcació de Barcelona.

LA XIFRA

220
quilòmetres
de camins rurals de 17 municipis del Maresme són els que podran arranjar gràcies a la Diputació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona