Administracions

municipal

el cas de la llotja

L'oposició reclama més informació sobre la Llotja

El consell d'administració del CNC no debat el canvi en la concessió del Palau de Congressos després que el PDeCAT-Unió, ERC i la Crida-CUP acusin el conseller delegat d'ocultació

Els representants del PDeCAT-Unió, ERC i la Crida-CUP al consell d'administració del Centre de Negocis i Convencions (CNC) SA van retirar ahir de l'ordre del dia l'aprovació de l'informe del conseller delegat, Rafael Peris, sobre la situació actual de la concessió del Palau de Congressos de Lleida i les implicacions que suposarà la rescissió del contracte amb l'encara concessionària, Llotja de Lleida SA. També es va retirar el punt sobre l'aprovació de l'acord de la resolució de la concessió amb la Llotja de Lleida per incompliment greu culpable de les seves obligacions contractuals i l'assumpció de la gestió pel CNC a partir de l'1 de març.

Els tres grups, que havien demanat la convocatòria del consell extraordinari, consideren que no se'ls ha facilitat l'informe sobre aquestes qüestions que havien demanat per escrit per poder analitzar i valorar la situació de la concessió i el que suposarà la renúncia de l'actual concessionària tant per al CNC com per al conjunt de la ciutadania. Des de la Crida-CUP, fins i tot, han anunciat que impugnaran l'acord de rescissió del contracte amb la Llotja de Lleida SA “per ocultació d'informació”. El conseller delegat defensa que tota aquesta documentació ja se'ls havia aportat “verbalment” en la reunió de l'1 de febrer.

El consell només va votar l'aprovació de l'acta de la darrera reunió, aprovada només amb els vots dels representants del PSC, C's i el PP, mentre que el PDeCAT, ERC i la Crida hi van votar en contra, ja que, segons van explicar, detalla més qüestions de les quals Peris els havia informat “verbalment, un fet que ERC i la Crida van qualificar de “frau”. Els republicans van demanar la dimissió de Peris.

Compromís

El conseller delegat es va comprometre a elaborar en un mes o mes i mig l' informe econòmic que demanen els tres grups de l'oposició –i que també volen veure C's i el PP– i a presentar-lo en un pròxim consell d'administració. També va explicar que es farà una auditoria interna per veure la situació econòmica i avaluar l'estat de les instal·lacions per obrir una peça econòmica de liquidació amb l'encara concessionària. Tot i això, va dir que fins a l'1 de març, quan el CNC assumirà la gestió del Palau de Congressos, no podran disposar de certs aspectes com ara un informe sobre els compromisos adquirits per l'encara concessionària en relació amb les activitats programades a l'equipament, i també els compromisos amb les empreses que s'encarreguen dels serveis de restauració. El conseller delegat hi va afegir que s'haurà de demanar a la Paeria un nou pressupost, tot i remarcar que això no necessàriament significa que s'hagi d'incrementar l'aportació municipal “perquè ara el CNC passarà a rebre uns ingressos obtinguts de la mateixa activitat que es genera al Palau de Congressos”.

Continuïtat

Peris va demanar la “responsabilitat” de tots els representants al consell d'administració per “entre tots pactar un pla d'actuacions” que permeti tirar endavant l'equipament. Va garantir que es mantindrà la programació ja compromesa per als pròxims mesos, i també la continuïtat dels nou treballadors actuals del Palau de Congressos, tot i que en quedarien al marge els dels serveis de restauració, ja que la voluntat del CNC és fer un nou concurs per adjudicar-los novament.

Finalment, el conseller delegat va negar que el CNC acumuli des del 2010 unes pèrdues que, segons ERC, a finals d'aquest any se situaran en prop dels 9 milions d'euros. Va demanar que no “es barregin naps amb cols”, ja que “una cosa és la gestió i una altra, les amortitzacions que s'apliquen”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona