Administracions

Palamós tanca amb un superàvit d'1,6 milions el 2016

L'Ajuntament acumula un romanent de tresoreria de 4,7 milions

El destinarà a asfaltar carrers i al pla de voreres

L'Ajuntament de Palamós ha tancat el pressupost del 2016 amb un resultat positiu d'1.632.657 euros, seguint la tendència de les liquidacions pressupostàries dels darrers anys. A aquesta dada positiva cal afegir-hi que el romanent positiu de tresoreria acumulat en els darrers anys se situa en un global de més de 4.700.000 euros. Aquesta xifra fa evident l'obtenció de superàvit en termes d'estabilitat, que en aquest cas és de prop de 3.000.000 d'euros.

L'alcalde, Lluís Puig, explica que aquests bons resultats econòmics “són fruit del treball de gestió i control de la despesa que apliquen les respectives àrees municipals sota la supervisió dels serveis econòmics”.

La tendència dels tancaments pressupostaris positius dels darrers anys ha permès que l'endeutament actual del municipi se situï en un 46%, amb l'objectiu d'arribar al 40% abans de final d'aquest any.

Per l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, cal tenir en compte els diners que durant el 2016 la Generalitat ha retornat al municipi corresponents al pagament del deute de les obres del pla de barris Palamós Millora; concretament van ser quatre pagaments: la primera aportació, de 579.449 euros al mes de juny; la segona, d'1.338.240 euros, al setembre; la tercera, a l'octubre, d'1.029.170 euros, i la darrera, al novembre, de 265.383 euros.

LA XIFRA

2
milions d'euros
ha rebut l'Ajuntament de Palamós de la Generalitat pel deute del pla de barris Palamós Millora

El repte del pla de millora

Amb el projecte de reordenació de la platja de Castell i del camí de ronda, que connecta aquest paratge característic amb el nucli, pendent de presentar-se, l'Ajuntament de Palamós està abordant un intens treball molt centrat a condicionar els carrers del municipi i els serveis bàsics. L'objectiu és destinar una part d'aquest romanent positiu a projectes financerament sostenibles, asfaltatge de carrers i a l'execució del pla de millora de voreres, molts dels quals ja s'estan portant a terme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia