Administracions

Preveuen una nova rotonda a l'entrada de Torroella per accedir a l'Estartit

L'equip de govern, d'ERC-Junts, UPM i L'EST, vol millorar l'accés al municipi i a l'Estartit

Aquest estiu ja s'aplicaran un conjunt de mesures per actuar-hi

L'equip de govern de Torroella de Montgrí, d'ERC-Junts, UPM i L'EST, està treballant per reduir les cues al pont sobre el riu Ter, a la carretera de Palafrugell, i a la vegada millorar, un cop superat aquest, l'accés al nucli de l'Estartit.

Les àrees que es coordinen són la de Mobilitat i la d'Urbanisme, totes dues responsabilitat d'UPM. Preveuen la construcció d'un nou giratori entre el pont i el que hi ha a la cruïlla amb el passeig Vicenç Bou i el passeig Catalunya, de fet la prolongació, ja com a trama urbana, de la carretera de Palafrugell.

Ara, i segons explica el regidor d'Urbanisme, Jordi Colomí, es vol fer una segona rotonda que enllaçaria amb el polígon industrial. Se situaria, segons Colomí, més o menys a l'altura del CAP. Al llarg del recorregut, però, en caldria una altra, al final. En tot cas, ara els cotxes es veuen obligats a traspassar el pont per agafar les dues direccions més habituals: cap a l'Estartit o cap a França.

Acció aquest estiu

El treball es fa conjuntament amb l'àrea de Mobilitat, responsabilitat de Josep Martinoy (UPM). Aquest explica que, a petició de l'Ajuntament, el Servei Català de Trànsit (SCT) aplicarà aquest estiu mesure s per atenuar les retencions de vehicles durant la temporada alta, a l'entrada de Torroella de Montgrí per la C-31 i el pont del Ter. Les mesures tindran un caràcter provisional i es limitaran temporalment als moments de més intensitat de trànsit, tot senyalitzant vies alternatives a una distància suficient. L'objectiu, segons Martinoy, és que els conductors puguin variar, si convé, l'itinerari dels desplaçaments des de la Costa Brava centre cap a França. El dispositiu es complementa amb una millora de la informació via GPS i a través de la xarxa del SCT. Martinoy destaca que aquestes accions donen, en part, resposta a les peticions de l'Ajuntament. Josep Martinoy remarca la importància d'aquesta acció del govern, d'ERC-Junts, UPM i L'EST, que era, en tots els sentits, una necessitat històrica.

LA FRASE

La nostra prioritat és minimitzar l'impacte, especialment a l'estiu, de les cues i millorar l'accés a l'Estartit
Jordi Colomí
regidor d'urbanisme de l'ajuntament de torroella


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia