Administracions

municipal

Albiol va comprar banderes per al consistori i va oblidar fer els tràmits per pagar-les

Casa Guasch en reclama l'import de la confecció, però a l'Ajuntament de Badalona la comanda no consta enlloc

El PP està convençut que va actuar correctament

Podria ser una més de les desenes de factures que regularment arriben a l'Ajuntament de Badalona provinents d'empreses externes, però en el cas de la Casa Guasch la sol·licitud de pagament està portant cua. El govern de Badalona va rebre una factura, girada a nom de l'empresa municipal Engestur, per import de 1.613,64 euros. Correspon a la confecció de les banderes que llueixen a la sala de plens de l'Ajuntament. Quatre, en total: la de Badalona, la senyera, l'espanyola i la de la Comunitat Europea. Quan el govern volia procedir a abonar-la, no va trobar ni un sol paper que fes referència a la comanda; cap expedient que justifiqués la necessitat d'adquirir-les; cap element jurídic que sustenti la comanda.

A la Casa Guash van aportar algun correu electrònic amb l'encàrrec (cap document oficial), enviat des de l'àrea d'Alcaldia que aleshores comandava Xavier García Albiol. I es va assegurar que el compromís era que Engestur se'n faria càrrec. Fonts del govern asseguren que s'està estudiant si es deriva cap responsabilitat de les persones que van portar a terme la comanda. No es descarta donar compte al ministeri fiscal per a la seva investigació.

Consultat sobre aquest afer, el PP explica que les banderes es van encarregar amb motiu de l'acte en què es va nomenar la nedadora Mireia Belmonte filla predilecta de Badalona. L'homenatge va tenir lloc al Teatre Zorrilla i el govern del PP va detectar que les banderes de la sala de plens, que es volien traslladar momentàniament al teatre, estaven en mal estat. Es va pensar que era el moment oportú per renovar-les i es va decidir encabir la comanda en el pressupost de l'acte de reconeixement a Belmonte pensant que, d'aquesta manera, i atès que s'havien buscat patrocinadors, es podia aconseguir un estalvi per a les arques municipals. Les mateixes fonts subratllen, en defensa del procediment seguit, que quan es fa via una empresa municipal “no cal seguir els mecanismes de tramitació que són obligatoris quan paga l'Ajuntament”. El PP es compromet a indagar en el cas per tal que la Casa Guasch cobri el servei prestat.

LA XIFRA

1.613,64
euros
és l'import que reclama Casa Guasch per la confecció de les banderes de la sala de plens de l'ajuntament.

Engestur o el calaix de sastre del PP

L'empresa municipal Engestur, sota les ordres del PP, es va consolidar com una mena de calaix de sastre que assumia despeses diverses. A priori, la societat té uns fins urbanístics, però entre els anys 2011 i 2015, durant el govern en minoria del PP, va assumir factures que poden semblar impròpies si ens acollim a les funcions que se suposa que aquesta empresa pública té: des de l'acte de nomenament de filla predilecta a Mireia Belmonte, amb un collaret de 1.482 euros inclòs, fins a la declaració de Badalona com a Ciutat Europea de l'Esport, incloent-hi el viatge a Brussel·les i la rebuda de la comitiva organitzadora a la ciutat. El PP sempre ho va justificar al·ludint a una reorientació de l'empresa, fruit de la crisi, i a un nou impuls al patrocini de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia