Administracions

CiU i ERC, a un pas de l'alcaldia de Palafrugell

Avui tensaran la corda amb una moció per aturar les obres del xalet del Golfet

CiU i ERC, actualment a l'oposició a l'Ajuntament de Palafrugell –juntament amb un regidor de C's–, tensaran avui la corda amb una moció que té com a finalitat aturar les obres del polèmic xalet del Golfet. Una moció que no pot tenir gaire recorregut, però que sí que ha de servir per donar arguments per a altres accions, com ara una moció de censura.

En tot cas, l'aritmètica és clara: ERC, amb set regidors, i CiU, amb cinc, tenen la força suficient per aprovar aquesta moció; en altres paraules, les dues formacions tenen la paella política pel mànec. El PSC, al govern, i amb l'alcaldia en mans de Juli Fernández, amb set regidors, i Entesa amb un, no pot aturar la potència combinada de les dues forces en una ofensiva política.

Moció de censura

L'estratègia dels dos partits és ara mateix la cautela, si més no a l'hora de fer declaracions. Primer avui presentaran la moció d'un tema extremadament sensible per al PSC, i que ha tingut tradicionalment el suport de C's i també el de CiU, quan aquesta darrera formació estava al govern, i que es va mantenir fidel als seus compromisos.

Una aliança que ha de salvar velles rancúnies polítiques. CiU es va decantar pel PSC a l'hora de formar govern a Palafrugell i va deixar amb un pam de nas els republicans, que, empatats en nombre de regidors amb els socialistes, es van haver de conformar quedant-se a l'oposició. Ara tot això sembla que no representa cap problema. Ara l'objectiu és Juli Fernández.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia