Administracions

Municipal

Cinc col·lectius uneixen el seu enuig al ple de Badalona

La Guàrdia Urbana, els clubs de futbol i Badalona Capaç escalfen la plaça de la Vila en protesta contra el govern local

El govern veu per fi com el pressupost va endavant amb el suport del PSC

Badalona va viure ahir el que probablement ha estat el ple més calent del mandat, amb cinc col·lectius protestant enèrgicament a la plaça de la Vila. La Guàrdia Urbana va ser un dels protagonistes de la mobilització. Prop d'un centenar d'agents, lluint samarretes on es llegia Guàrdia Urbana Badalona en lucha!, van denunciar la precarietat laboral amb què treballen, i van recordar que no disposen del material pertinent: ni transistors, ni roba en condicions, ni armilles antibales individualitzades. Els sindicats SFP i PSU lamentaven que el govern municipal de Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA ha incorporat a correcuita dotze transistors que s'han reparat però que estan a les últimes. Óscar Parada (SFP) va expressar a la sala de plens la decepció amb l'actual govern i amb l'anterior del PP per haver desatès el col·lectiu, i va aprofitar per reclamar, un cop més, el tancament de la comissaria de Sant Roc per “insegura”. L'oposició, a través de dues mocions, va instar el govern a destinar recursos a la compra de material. El govern va votar a favor del text presentat pel PSC, CiU i C's. Per tercer cop aquest mandat, l'oposició va reprovar l'alcaldessa Dolors Sabater, una estirada d'orelles inclosa en la moció del PP.

Un altre col·lectiu que ja és reincident en les seves protestes és el dels clubs de futbol de la ciutat. Reivindiquen inversió en manteniment dels camps municipals i exigeixen que les inversions anunciades arribin una vegada per totes a materialitzar-se. També és habitual a la plaça de la Vila, i ahir no va ser diferent, la fundació Badalona Capaç. Continua reclamant a l'alcaldessa que elevi al ple la votació del projecte urbanístic que ha de permetre construir un centre ocupacional a la Morera i que parteix d'un acord entre la fundació i Mercadona. En aquest sentit, el govern no afluixarà, i aquesta actuació no veurà la llum.

Finalment, a les protestes també s'hi van afegir els treballadors de dues empreses de neteja que estan en peu de guerra amb les seves direccions corresponents. Kluh Linaer, encarregada de la neteja d'edificis municipals que depenen de l'Institut Municipal de Serveis a les Persones, i FCC, que té cura de la neteja de l'espai públic i de la recollida d'escombraries.

Durant la llarga sessió d'ahir, el govern local va sumar els vots del PSC per aprovar inicialment el pressupost ordinari del 2017 i un annex del pressupost d'inversions que inclou els 14 milions que la ciutadania va decidir a través d'un procés participatiu. El president del grup municipal socialista, Àlex Pastor, va justificar el vot favorable assegurant que l'executiu ha incorporat demandes clau del PSC, com ara la llar d'infants de Montigalà, la reparació dels cent punts negres diagnosticats per aquest grup a la via pública, i l'eliminació de la llista d'espera en el servei de teleassistència, entre d'altres.

El govern, per la seva banda, va remarcar el caràcter social dels números que ahir van prosperar i que no van convèncer la resta de forces de l'oposició. Sabater va subratllar que aquest govern “ha donat resposta i ha resolt problemes que feia molts anys que estaven encallats”.

LA XIFRA

13
places
de policia local es convocaran en els pròxims mesos. S'hi incorporaran al llarg del 2018.

LA FRASE

No veiem un suport clar de l'alcaldessa tot i ser la responsable política de la Guàrdia Urbana
Óscar Parada
representant del sfp

LA FRASE

És una negligència greu fer servir el tema de la seguretat per fer política de desgast del govern
Dolors Sabater
alcaldessa de badalona

Primer pas per a la compra de l'equipament del Mas Ram

El ple de Badalona va aprovar iniciar els tràmits que, a priori, han de desembocar en la compra de la instal·lació esportiva que la Penya té al Mas Ram. La decisió, però, va prosperar sense la unanimitat desitjada pel govern municipal, després que el PP i C's optessin per abstenir-se. Amb la incoació de l'expedient, tal com va aclarir l'alcaldessa, Dolors Sabater (Guanyem Badalona en Comú), l'Ajuntament simplement procedeix a “mirar si la compra interessa com a bé per a la ciutat”. A hores d'ara ni tan sols se sap quant està disposat a pagar el consistori per un equipament i uns terrenys que sumen més de 15.000 metres quadrats. El Joventut els té taxats en 2,6 milions d'euros, mentre que la Diputació ha rebaixat el preu fins als 2 milions. El tinent d'alcalde de Badalona Habitable, Oriol Lladó (ERC), es va mostrar “convençut” que els informes que es redactaran d'ara en endavant “seran positius” i es podrà procedir a la compra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia