Administracions

Pla pilot per generar zones d'aparcament, a Torroella

L'àrea d'Urbanisme vol arribar a acords amb particulars que tenen solars per habilitar-los com a aparcament a canvi del manteniment

Es començarà per un de 4.000 m² a tocar del pavelló

Les àrees d'Urbanisme i Seguretat de Torroella de Montgrí estan treballant de manera coordinada en un pla que ha de servir per generar zones d'aparcament provisionals per descongestionar carrers i donar més opcions als veïns. La idea és potenciar la col·laboració entre l'Ajuntament i particulars que tenen solars, per utilitzar-los a canvi de fer-se càrrec del manteniment, al qual la propietat està obligada. Ara s'està habilitant un terreny de 4.000 m² al costat de la zona esportiva. L'objectiu, segons explica Jordi Colomí, regidor d'Urbanisme (UPM), és donar alternatives, però en cap cas prohibir l'aparcament als carrers.

El projecte consisteix a aprofitar solars que siguin de titularitat municipal o bé privats. Segons Colomí, la prova pilot es durà a terme en un solar que està qualificat com zona d'equipaments, després d'arribar a un acord amb els propietaris per fer-lo servir com a zona d'aparcament. Aquest solar està situat entre els carrers Santa Caterina, Alfons Mercader, Joan Maragall i Pere III.

L'Ajuntament, com a compensació, es responsabilitzarà de les tasques de manteniment i neteja que s'han de fer un parell de cops l'any. Colomí explica que els propietaris han de netejar els solars un parell de vegades l'any, com a màxim. Si no ho fan, l'àrea de Medi Ambient els envia un requeriment. Segons Colomí, aquest any n'han fet uns 400. Amb tot, més d'un 90% dels propietaris compleixen amb la seva obligació.

Aquest nou espai, segons el regidor d'Urbanisme, soluciona dos problemes: per un costat donarà servei al pavelló d'esports i als veïns de la zona. Aquest zona és un antic pla parcial que és una ampliació urbana del municipi: “Volem donar una zona que faci de suport. Moltes famílies aparquen al carrer i tenen més d'un vehicle”, destaca Colomí, que afegeix: “En cap cas es prohibirà l'aparcament als carrers, però ara els veïns i altres persones podran tenir una zona de suport complementària.” El terreny es condicionarà, però en cap cas s'asfaltarà: “Estem parlant d'una col·laboració entre l'administració i particulars mentre aquests no tinguin interès d'urbanitzar”, exposa Colomí.

L'àrea d'Urbanisme vol buscar més terrenys d'aquestes característiques per generar aparcament i solucionar el dèficit en aquest sentit que ara mateix presenten algunes zones. Una d'aquestes és la del carrer Figueres, cap on es va fer l'ampliació urbana als anys cinquanta i seixanta del segle passat, i en aquell moment no s'hi van preveure ni zones d'equipaments ni zones verdes: “Volem treure la pressió de l'aparcament al carrer. Hi ha carrers que poden assumir la pressió de l'aparcament, però d'altres, no tant.”

LA FRASE

Estem molt contents d'aquesta oportunitat, que serà una prova pilot que donarà un servei addicional
Jordi Colomí
regidor d'urbanisme de l'ajuntament de torroella (UPM)

LA XIFRA

4.000
és el que fa aquest espai proper al pavelló esportiu i que servirà de prova pilot d'aquest projecte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia