Administracions

Municipal

Només el PSC i el PP avalen la gestió al Camp d'Esports

Llum verd a pagar 700.000 euros per la nova gespa de l'estadi amb crítiques de tota l'oposició a la tramitació

L'equip de govern es fa enrere en la municipalització de la zona blava

El ple de l'Ajuntament de Lleida va aprovar ahir l'addenda al conveni signat entre la Paeria i el club Lleida Esportiu per finançar la renovació de la gespa del Camp d'Esports, obra ja feta fa quasi un any i encara sense pagar. Només el PSC i el PP van votar-hi a favor, avalant els tràmits i negant les suposades irregularitats en la contractació. La Crida-CUP i el Comú van votar-hi en contra i CiU, ERC i Ciutadans es van abstenir.

Tot i tirar endavant la proposta, l'equip de govern va haver d'escoltar les crítiques de tots els grups sobre les anomalies d'aquesta tramitació. El portaveu del PP, Joan Vilella, va lamentar “les presses i els desajustos, així com els dubtes generats, ja que el procés no ha estat del tot pulcre”. Tot i això, va donar suport que la Paeria pagui l'obra a terminis durant nou anys, és a dir, uns 700.000 euros.

El més dur va ser Sergi Talamonte, del Comú, que va parlar de moltes irregularitats i d'un procés “més propi del caciquisme, el clientelisme i l'alcaldada”. La Crida va exigir que la regidora d'Esports, Montse Parra, doni explicacions a la comissió de transparència perquè se senten “enganyats”, segons el regidor Francesc Gabarrell. De fet, l'alcalde, Àngel Ros, també anirà a aquesta comissió a petició d'ERC per ratificar que tot s'ha fet de manera legal i correcta, com va destacar ahir. Fins i tot Ciutadans, que sempre vota amb el PSC, ahir se'n va desmarcar i es va abstenir, argumentant que “alguna cosa fallava” en el club, que no era capaç de trobar finançament, tenia pocs patrocinadors i una pèrdua d'espectadors. CiU, segons Paco Cerdà, va criticar “la precipitació i els tràmits fets de forma poc regular”. La primera tinent d'alcalde, Montse Mínguez, va detallar tots els passos fets i va assegurar que el procés havia estat ajustat a dret.

D'altra banda, el ple de la Paeria va rebutjar la moció d'ERC a favor de municipalitzar el servei de la zona blava. El PSC hi va votar en contra, tot i que l'any passat va signar un pacte pressupostari amb els republicans per a la gestió pública del servei. Ara els socialistes es fan enrere per les dificultats tècniques i jurídiques i, sobretot, pel vet de l'Estat que els municipis assumeixin personal de les concessionàries.

El ple sí que va aprovar, i per unanimitat, la moció de la Federació d'Associacions de Veïns per anul·lar el projecte de la variant sud que té pendent d'executar la Generalitat. Es tracta d'un projecte de 180 milions que fa tretze anys que està aturat i que genera inquietud a l'Horta perquè la travessaria i destrossaria molts terrenys de conreu. Ara es demanarà revisar el planejament per completar la ronda de Lleida per altres vies menys agressives amb el territori.

LA XIFRA

54
distincions
a persones i entitats de Lleida aprovades en el ple d'ahir. Rebran els honors per la festa major.

Banderes a mig pal el divendres sant

La Crida i ERC van demanar a l'alcalde que no posi les banderes de l'Ajuntament a mig pal el divendres sant com a mostra de dol per la mort de Crist. Van argumentar que la Paeria havia de ser laica. Àngel Ros va explicar que es tractava d'una tradició i que no tenia intenció de canviar-la, com tampoc de retirar el bust de l'exmonarca espanyol Joan Carles I que hi ha al saló de plens.

D'altra banda, es va rebutjar una moció de Dones Lleida per crear un servei d'acolliment d'emergència públic per a dones víctimes de violència domèstica. La Paeria va dir, però, que ja treballa per buscar entitats que facin aquest servei de manera externa.

Finalment, la majoria formada pel PSC, C's i el PP van desestimar, en un punt incorporat d'urgència, la reclamació del Comú al reconeixement de crèdit del 2016 per una factura de 24.000 euros sense partida i sense concurs públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia