Administracions

municipal

policia local

CCOO, la UGT i el sindicat de policies de l’Ajuntament de Sabadell, en peu de guerra

Denuncien una “nul·la” voluntat de negociar del govern quadripartit i reclamen millores laborals i salarials

Convoquen tres protestes aquest juny

Dos anys després del canvi de govern a Sabadell, les seccions sindicals de CCOO, la UGT i el Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya (SPPM-CAT) han dit prou. Les expectatives creades no s’han complert i denuncien una “nul·la” voluntat de diàleg i negociació del quadripartit format per ERC, la Crida per Sabadell, Unitat pel Canvi i Guanyem. “Volem negociar un nou conveni per recuperar drets laborals i salari”, indicava ahir el portaveu de la UGT, Josep Pozo, i tot seguit lamentava que el govern no s’hagi assegut a parlar tot i que des del 22 de març existeix una plataforma unitària, aprovada per assemblea, dels tres sindicats per fer-ho.

Segons Àngels Núñez de CCOO, des de l’Ajuntament argumenten que tenen la intenció de contractar una consultoria externa per comparar convenis. “Ens anem al setembre”, hi afegia. Els representants dels treballadors –el consistori sabadellenc en té poc més de 1.400, segons els sindicats– creuen que dirigir-se a una empresa externa no és propi d’un govern que vol apostar per les municipalitzacions. De manera unitària, denuncien que s’incompleixen acords, com ara l’aplicació del Fons d’Acció Social. Denuncien que falta personal i recursos, que l’administració estava paralitzada i que la situació és pitjor que abans. Xavier Bartrolí, del SPPM, posava com a exemple la policia. Assegurava que s’estan organitzant més activitats a la ciutat sense recursos –“falten entre 50 i 60 agents”, deia–, el que suposa una sobrecàrrega de feina que es cobreix amb retallades al calendari i incompliment de festius.

LA FRASE

Els sindicats volem negociar un nou conveni per recuperar els drets laborals i salari
Josep Pozo
representant del sindicat UGT

LA XIFRA

1.433
treballadors
són els que té l’Ajuntament de Sabadell. Segons els sindicats, 400 d’aquests són interins.

Dijous vinent, a la Bassa i al ple

El malestar a la plantilla de l’Ajuntament es traduirà, de moment, en tres protestes. La primera es farà aquest dijous a la tarda en l’acte que organitza a la plaça Doctor Robert el quadripartit per celebrar els dos anys al capdavant del consistori. També es manifestaran a la inauguració de la remodelació de la Bassa de Sant Oleguer, que es farà a finals de mes i, per últim, seran presents al ple municipal del 29 de juny. “Esperem que, com a mínim, serveixin per poder seure i parlar”, deia Àngels Núñez. Els representants dels treballadors municipals no descarten altres actes de protesta.

“Fa dos anys pensàvem que hi hauria diàleg però no hi ha manera”, es lamentava ahir Núñez després de deixar clar que els darrers anys els treballadors municipals han perdut un 13% de poder adquisitiu. “S’han fet els sords”, deia Xavier Bartrolí fent referència a la petició dels sindicats de complir el conveni vigent, malgrat que està denunciat des del 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona