Administracions

Territori

La Diputació amplia oficines amb un edifici de set plantes

El ple aprova subscriure un crèdit de 3 milions per finançar la construcció i la corporació ja convoca concurs per redactar el projecte

Unanimitat per reclamar menjador i transport gratuïts als alumnes de nuclis agregats

El ple de la Diputació de Lleida va aprovar ahir la reserva de 3 milions d’euros per finançar la construcció d’un nou edifici per a serveis de la corporació. Aquest immoble s’aixecarà al solar annex al palau de la Diputació, a la rambla Ferran, i tindrà set plantes, que ocuparan diversos serveis de l’ens provincial que ara estan dispersos pel palau de la Diputació i l’edifici President situat al davant.

El president de la Diputació, Joan Reñé, va explicar que ja han convocat el concurs per adjudicar la redacció del projecte i que l’objectiu és iniciar les obres abans no acabi aquest any. L’entrada en servei del nou edifici es preveu per a l’any 2018.

Reñé va afegir que l’immoble serà “d’una funcionalitat absoluta” i que potser d’entrada no s’ocuparà completament, en funció de les necessitats. D’entrada, però, permetrà alleugerir la manca d’espais de diverses seccions de la institució.

El finançament serà a crèdit, aprofitant que el pressupost d’enguany ja preveia una partida de 3 milions a contractar amb entitats financeres. La previsió, però, era per finançar l’hospital veterinari de la UdL a Torrelameu. No obstant això, aquest equipament es pagarà amb el romanent de tresoreria del 2016, i així no cal ampliar els crèdits, tot i el marge d’endeutament de la Diputació, amb un índex molt baix de deute, del 37%.

D’aquest projecte destaca que al subsòl de la finca s’han trobat restes arqueològiques rellevants, amb trams de muralla medieval i ceràmica romana. Els serveis tècnics de la institució treballen ja per garantir la seva preservació. D’altra banda, el ple de la Diputació va aprovar per unanimitat dues mocions dels grups del PSC i Unitat d’Aran per tal d’instar el Parlament i el govern català perquè es recuperin els serveis de transport i menjador escolar gratuïts per als alumnes que viuen en nuclis agregats sense escola.

La segona moció també reclama al Parlament la necessitat d’adaptar la normativa sobre serveis públics, com ara les llars d’infants, a les diferents realitats del país i, en especial, a la dels petits municipis.

Finalment, es van acordar ajuts per 400.000 euros per pagar serveis socials municipals i inversions per més de 2 milions en cinc projectes per a la millora de carreteres.

LA DATA

2018
entrada en servei
del nou edifici d’oficines i serveis que la Diputació aixecarà al solar annex del palau provincial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona