Administracions

Medi ambient

Via lliure per al nou pla especial de Castell

La Generalitat incorpora mesures per minimitzar l’impacte

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha emès l’informe ambiental estratègic que valida el pla especial d’ordenació de l’entorn de la platja de Castell, a Palamós, per protegir el mosaic agroforestal i els espais de dunes, i permetre un ús respectuós de la platja. El pla especial permetrà millorar la regulació dels usos en aquest espai, de 13,87 hectàrees, dins l’àmbit del pla d’espais d’interès natural (PEIN) Castell-Cap Roig, compatibilitzant les activitats que s’hi duen a terme amb la protecció i la conservació amb mesures per reduir l’impacte.

El pla especial urbanístic estableix l’ordenació de l’ús públic d’accés a la platja de Castell amb la implantació d’un espai d’acollida de visitants on actualment està situat un aparcament permanent, entre altres. El nou indret seleccionat per a l’aparcament temporal per a l’estiu estarà situat uns 350 metres terra endins allunyat de l’actual i tindrà capacitat per a 660 vehicles.

Un sistema de passeres de vianants de nova creació, al marge de la riera, connectarà el nou aparcament amb la zona d’acollida darrere la platja, per evitar la degradació del sistema de dunes causada pel pas incontrolat de les persones. L’informe ambiental estratègic estableix que, si en un futur disminueix l’ús de l’aparcament, caldrà retornar la superfície al seu estat i ús agrícola original.

Badalona duplica els nivells permesos de contaminació

Un estudi fet a 25 punts de la ciutat revela que els índexs màxims de diòxid de nitrogen se situen a prop de les vies ràpides

L’Ajuntament fa una campanya de controls de fums per conscienciar els conductors

badalona
 

La C-55 tindrà nous panells intel·ligents

manresa
 

Igualada assaja una taxa en funció dels residus generat

igualada
 
el temps
servei meteorològic de catalunya

Més núvols aquest dijous

BARCELONA
 

Fil a l’agulla per rellançar galeries a Platja d’Aro

CASTELL-PLATJA D’ARO
 

El Pla de l’Estany reclama a la Generalitat la fibra òptica per a tots els pobles

BANYOLES
 
medi ambient

Troben a Calella una tortuga morta

 

Telefónica diu que posarà una antena a les Masies de Voltregà

les masies de voltregà
 

Inspectors de treball revisen a Sant Feliu edificis municipals

SANT FELIU DE GUÍXOLS